wonen

De ideale thuiswerkplek creëren

posted by Mirthe 16 november 2020 0 comments

Nu blijkt dat thuiswerken de nieuwe norm wordt, is het tijd om de ideale thuiswerkplek te creëren. Om in huis gezond kantoorwerk te doen zijn er een aantal belangrijke factoren die beslist goed moeten zijn:

  • Ergonomische houding
  • Lichtval op het bureau
  • Klimaat en temperatuur

Bij de ideale thuiswerkplek creëren komt dus meer kijken dan wat er in de media komt. Aldaar spreken ze enkel dat de laptop op de keukentafel niet in de goede houding is, terwijl de keuken op zichzelf in niets te vergelijken is met een kantoortuin.

Refurbished kantoormeubilair

De hele handel springt flink op de nieuwe tendens in. Massaal moeten velen een thuiskantoor inrichten, als het niet is vanwege een virus dan wel om de stikstofuitstoot terug te brengen. De tijd dat de mensen vijf dagen per week naar een kantoor reisden ligt achter ons, het wordt hooguit twee dagen en de andere drie werken we thuis. Er is een run op gebruikt kantoormeubilair om de ideale thuiswerkplek te creëren, waardoor refurbished niet per se meer zo goedkoop is. Wel leveren de bedrijven die in refurbished doen de beste kwaliteit waardoor een gebruikt bureau thuis echt voor het leven is. Als je de investering kan maken, dan is beginnen met een gebruikt bureau een goede start. Je hebt dan alvast de ideale werkhoogte, dus beter dan de keukentafel. Bij een bureau hoort een bureaustoel. Misschien is die in de kringloop te vinden, maar online zijn ook wel eens aanbiedingen van nieuwe exemplaren. Heel misschien kun je zaken doen met de werkgever, kun je een stoel van het kantoor thuis krijgen. Het vraagt wat creativiteit, maar de ideale thuiswerkplek creëren moet zo wel lukken.

Mobiele airco en een bureaulamp

Wat velen vergeten is dat niet alleen de houding belangrijk is maar ook het licht en het klimaat. Omdat de werkplek vanaf nu persoonlijk is, zijn zulke problemen nu goed op te lossen. Uit onderzoek is gebleken dat mannen behoefte hebben aan een iets koelere werkplek dan vrouwen, zulke problemen zijn nu opgelost. Op de thuiswerkplek een mobiele airco, deze filtert gelijk de lucht, en deze staat dan afgesteld op de persoonlijke wensen van diegene die daar zal werken. Dan nog een goede bureaulamp om de ideale thuiswerkplek te creëren, en het is af. Tenslotte nog de tip, al is de thuiswerkplek nog zo goed, verlaat dagelijks de werkplek voor een korte wandeling in de buitenlucht, dan is de thuiswerkplek goed.

 

Kijk ook hier eens

Leave a Comment