Interieurwonen

De mogelijkheden van stucen in een nieuwbouwwoning

posted by Mirthe 24 januari 2021 0 comments

Er zijn twee hoofdcategorieën stukadoorswerk: massief stukadoorswerk en vezelpleisterwerk. Het aanbrengen van gipsafwerkingen valt onder massief pleisterwerk, dit om een gladde afwerking te creëren op muren, vloeren en opritten. Ook het aanbrengen van beschermlagen op buitenmuren valt binnen deze categorie. Vezelpleisterwerk is sierpleisterwerk.

Plafondrozen en sierkolommen zijn voorbeelden hiervan, regelmatig met assistentie van ontwerpateliers. Dit werk is veel meer op ontwerp gebaseerd en er zal bij een dergelijk project vaak enige samenspanning zijn tussen de vakmannen aan de stukadoor kant en aan de interieur/exterieur ontwerper kant. U heeft misschien een stukadoor nodig als u een van de volgende taken moet uitvoeren:

-Een nieuwe afwerking aanbrengen op een plafond of muur
-Vernieuwen van uw muur of plafond
-Een dekvloer (een mengsel van zand en cement) op een vloer hebben gelegd
-Decoratieve afwerkingen maken, zoals kroonlijsten
-Een kiezelsteen aan de buitenmuur laten vallen.
-Naast deze veelvoorkomende klussen moet een stukadoor een ‘droge bekleding’ kunnen leveren en vloerwanden met gipsplaat te beschrijven. Niet deze diensten zal u aantreffen bij de meeste stukadoors. Er zijn grotere ondernemingen die meerdere specialiteiten in huis hebben en alle voorkomende diensten kunnen leveren.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een professional in plaats van een doe-het-zelfzaak?

Als u maar een ogenschijnlijk klein of simpel klusje heeft, zoals bijvoorbeeld uw garage of een ander pand waarbij het niet heel belangrijk is hoe het eruit komt te zien, kunt u in de verleiding zijn om dit klusje zelf op te knappen. Ingewikkelde opdrachten zullen normaal gesproken veel verder gaan dan het deskundigheidsniveau van de meeste huiseigenaren: stukadoor zijn is niet alleen fysiek uitputtend, ook zeer specialistisch en vaardigheden vereisend. Tenzij u met andere klussen ervaring en affiniteit heeft opgebouwd met pleisterwerk, is het toch altijd aan te raden om dit stukadoorswerk over te laten aan de professionals – het resultaat is aanzienlijk beter, bij klachten kunt u hen altijd vertellen dat u meer verwacht en hen het laten verbeteren en u bespaart uzelf veel tijd en mogelijk geld.

Daarnaast zal een stukadoor beschikken over jarenlange expertise en knowhow, en zal hij een klus vaak veel sneller kunnen afronden dan u, en dat geeft u bovendien gemoedsrust. Houd in de gaten dat voor een klus mogelijk specialistisch gereedschap of kennis vereist is waar u eenvoudigweg tekort zal schieten zowel op het gebied van kennis als op het gebied van kunde. Stucen nieuwbouw? Met een professionele stukadoor bent u verzekerd van goed werk.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment