Interieur

Je interieur in de oosterse woonstijl

posted by Mirthe 26 oktober 2018 0 comments

Balans en rust is in de hedendaagse samenleving ontzettend belangrijk. Tijd is schaars en men is enorm druk. Een rustgevende omgeving is dan ook geen onnodige luxe voor de bezige bij. Het interieur van de woning is daarin veel belangrijker dan men denkt. In een sfeervolle en rustgevende woonkamer of slaapkamer kan je jezelf weer helemaal opladen voor de volgende dag. De meest rustgevende woonstijlen is dan ook de oosterse of Arabische woonstijl.

Hoe creëer je een sfeervol en rustgevend interieur?

Een rustgevend interieur begint bij de basis; vloeren, muren en plafonds. Een vloer met warmte tinten zoals een houten vloer kan je ruimte al voorzien van een gezellige en sfeervolle uitstraling, en dat nog zonder toegevoegde meubels of accessoires. Na de basis komt het meubilair. Een oosterse bank, Arabisch vloerkleed of Indiase poef. Al deze sfeervolle meubels geven je interieur meer sfeer en een rustgevende uitstraling. Met prachtige oosterse lampen kan je het interieur voorzien van een finishing touch.

Je hebt nu het interieur van de ruimte in je woning grotendeels al in beeld. Maar hoe kan je de ruimte nou volledig laten aansluiten bij het uiterlijk dat je eigenlijk voor ogen had? Dat doe je natuurlijk met leuke accessoires, zoals fotolijstjes, waxinelichtjes, spiegels en misschien een kleedje hier en daar. De oosterse woonstijl laat het toe om veel accessoires te combineren die samen toch een bepaalde rust uitstralen.

Wat zijn leuke oosterse interieur ideeën?

Een oosters ingericht interieur bevat vele kleuren maar geeft een zeer rustgevend gevoel. Met enkele prachtige en opvallende accessoires kan je het interieur echt helemaal passend maken bij de oosterse woonstijl. Denk hierbij eens aan Arabische en filigrain lampen. Met Arabische verlichting geef je de woonkamer of slaapkamer een nieuwe dimensie. Met een filigrain hanglamp krijgt de woonkamer een enorm sfeervolle uitstraling door de gaatjes in de lamp. Een oosters vloerkleed zou daarnaast ook nog perfect passen in het interieur van je sfeervolle woonkamer. Hiervan vind je een groot assortiment bij de oosterse interieur winkel Merel in Wonderland.

Voor de slaapkamer zijn er natuurlijk ook typische accessoires die je slaapkamer voorzien van een rustgevende uitstraling. Hier kan je natuurlijk een Arabisch dekbed toepassen om direct een grote invloed te creëren in je slaapkamer. Een andere accessoire is een kleurrijke poef of een rieten stoel. Al deze accessoires vormen een collectief die in de oosterse woonstijl worden toegelaten en een prachtig geheel vormen.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment