Interieur

Een nieuwe vloer leggen

posted by Mirthe 17 november 2020 0 comments

Waarschijnlijk heb je er lang en goed over nagedacht. Het is namelijk best een flinke en ingrijpende klus om in je woning een nieuwe vloer aan te leggen. Indien je gaat verhuizen, is het vaak een eenvoudigere keuze. Waarschijnlijk heb je een stukje overlap tussen twee woningen, het is een tijdje toch rommelig in huis en vaak heb je op dat moment echt zin om grote zaken in en rondom de nieuwe woning aan te pakken. Je bent trots op je aankoop en gaat ervoor om alles zoveel mogelijk naar je wens in te richten, het leggen van een nieuwe vloer is vaak één van de onderdelen die bij een verhuizing gedaan wordt. Natuurlijk met goede reden! Vloeren gaan vaak lang mee en de kans dat je met een oude vloer te maken hebt, is dan ook redelijk groot. Maar een vloer bepaalt in grote mate de sfeer, gezelligheid en het wooncomfort en is daarmee dus een belangrijke factor.

Waarom kiezen voor een houten parketvloer?

Een parketvloer is gemaakt van natuurlijk materiaal, hierdoor geeft het vaak extra warmte en sfeer aan de ruimte af. Een parketvloer is een verzamelnaam voor alle soorten houten vloeren. Hij is duurzaam, gaat dus lang mee en wanneer het goed onderhouden wordt, zal hij met het verstrijken van de jaren alleen maar mooier worden. Bij het kiezen voor een parketvloer heb je de keuze uit: massief parket, lamelparket en fineerparket, waarbij massief parket het duurste is en fineerparket de goedkoopste optie. In alle gevallen zal de parketvloer de ruimte een uniek en natuurlijk karakter bezorgen. Ze zijn geschikt voor alle type woningen, zowel voor klassieke als moderne. Dit omdat ze helemaal te bewerken zijn naar de stijl van de woning. En mocht je van inrichting veranderen en ook de vloer een opfrisbeurt willen geven, een parketvloer kan na verloop van tijd weer opgeschuurd worden zodat deze weer een hele nieuwe uitstraling krijgt. Let erop dat een houten parketvloer kan zorgen voor geluidsoverlast, het is dus een goed idee om een geluid reducerende onderlaag aan te brengen.

Het onderhouden van een houten parketvloer

Een parketvloer kan met een stofzuiger of een niet te natte dweil schoongemaakt worden. Het is gevoelig voor krassen en beschadigingen, maar omdat hout van nature al niet egaal is, zullen deze eigenlijk alleen maar bijdragen aan het karakter van de vloer. Grote en/ of erg storende krassen kan je eventueel wel bijwerken met was of olie. Afhankelijk van de afwerking van de vloer, kan je hem op deze manier periodiek onderhouden om hem in optimale conditie te houden. Bij een gelakte houten vloer gebruik je een polish, bij een vloer die afgewerkt is met een oliebehandeling gebruik je onderhoudsolie. Op den duur zal de vloer toch gaan slijten. Om hem weer nieuw leven in te blazen kan je ervoor kiezen de vloer opnieuw op te laten schuren en af te laten werken, hierna kan hij er weer jaren tegenaan!

Bron: www.stylishcolors.eu

Kijk ook hier eens

Leave a Comment