Interieur

Een nieuwe complete badkamer kopen, wat komt er allemaal bij kijken?

posted by Mirthe 4 mei 2017 0 comments

Het inrichten van de badkamer wordt over het algemeen gezien als bijzaak. Als je er elke dag maar kan douchen en tanden kan poetsen dan is het al gauw goed, toch? Een goede complete badkamer is een weerspiegeling van jouw persoonlijkheid. De badkamer is de ruimte in huis waar je ontspant na een drukke dag. Dagelijks maakt iedereen gemiddeld een uur gebruik van de badkamer. De juiste indeling van je badkamer is dus zeker geen bijzaak, maar eerder hoofdzaak.

Een nieuwe badkamer kopen is niet iets wat je jaarlijks doet. Een goede complete badkamer gaat jaren mee en heb je geen spijt van. Er komt enorm veel kijken bij het kopen van een nieuwe badkamer. De kans is groot dat je iets over het hoofd gaat zien. Daarom vindt je hier de checklist ‘Een nieuwe badkamer kopen, wat komt er allemaal bij kijken?’

Stap 1: Een goed voorbereiding, is het halve werk

Wat is de reden waarom je aan een nieuwe badkamer toe bent? Analyseer de badkamer die je nu nog dagelijks gebruikt. Zo krijg je een goed beeld van producten en situaties in de badkamer waar je niet tevreden mee bent. Zo kan je voorkomen dat je hier in je nieuwe badkamer opnieuw tegen aanloopt.

Stap 2: Meten is weten

Bij een goede voorbereiding hoort ook het opmeten van de badkamer. Het opmeten van de badkamer moet met de uiterste precisie gebeuren. Vraag een vriend of familielid om je hierbij te helpen. Maak aan de hand van de afmetingen een plattegrond van de ruimte. Waar zit de deur? En waar het raam? En draait het raam naar buiten of naar binnen? Waar staat het schuine muurtje?  Tot slot geef je in de plattegrond de posities van de aansluitpunten voor radiatoren en elektra aan.

Stap 3: Wat is het budget je voor de nieuwe badkamer?

Het is belangrijk dat je weet wat je budget is voor de nieuwe badkamer. Maak daarom vooraf een begroting. Bij het maken van de begroting moet je al een aantal keuzes maken. Wil ik een basic functionele badkamer met douchebak? Een wat luxere badkamer? Of ben ik toe aan een wellness badkamer?

Ben je handig dan kan je ervoor kiezen om de installatie zelf te doen. Hiermee kan je veel geld besparen. De installatie van een gemiddelde badkamer kost namelijk ongeveer net zo veel als het sanitair wat je koopt voor je nieuwe badkamer. Heb je geen tijd of twee rechterhanden? Laat het dan over aan een professional. Het kost dan wat meer, maar dan krijg je wel het gewenste resultaat.

Hou rekening met onvoorziene kosten. Begroot hiervoor 10% van het totaalbedrag.

Stap 4: Inspiratie opdoen in de wereld van het sanitair.

Neem een duik in de wereld van het sanitair! Er zal een wereld voor je opengaan. Je kan het tegenwoordig niet zo gek bedenken of het is wel mogelijk. Bezoek verschillende sanitair showrooms. Maak foto’s en noteer prijzen. Kijk in tijdschriften en op woonsites. Verzamel kleurstalen en afbeeldingen van materialen en producten. Maak hiervan een moodboard of een virtueel prikbord op Pinterest.

Stap 5: De definitieve indeling voor je badkamer maken.

Ga met je ideeën en plattegrond naar verschillende sanitair winkels. Laat daar een offerte en een tekening maken voor je nieuwe badkamer. Zo kan je door te vergelijken de juiste keuze maken.

Of je nu op zoek bent naar alleen een douchecabine, badkamerradiator, of complete badkamer, bij Briljant Sanitair de grootste badkamer showroom van Nederland in Maurik, of online in hun webshop Sanitaireiland kan je zeker slagen.

 

 

Kijk ook hier eens

Leave a Comment