Interieur

Tips voor het juiste behang in de woonkamer

posted by Mirthe 8 september 2021 0 comments

Ben je net verhuisd? Dan wordt het tijd om je nieuwe woning geheel naar smaak in te richten. Mooi behang aan de muur mag uiteraard niet ontbreken, want het brengt sfeer in alle ruimtes van je huis. Dit geldt dus ook voor de woonkamer.

Welk behang is geschikt in de woonkamer?

Behang bestaat uit veel verschillende soorten, dessins, kleuren en maten. Weet je niet wat je moet kiezen? Dan raden wij het behang van behang Eijffinger aan. Dit merk is van goede kwaliteit en heeft prachtige motieven. Met Eijffinger behang maak je van iedere ruimte in huis gegarandeerd iets moois!

Waar houd je rekening mee?

Veel mensen vinden het maar lastig wanneer het op behang neerkomt. Echter hoef je helemaal niet bang te zijn dat het fout gaat, mits je met een aantal zaken rekening houdt. Welke dit zijn, lees je hieronder:

  • Kies de juiste kleur uit. Het is namelijk niet de bedoeling dat het behang vloekt met bijvoorbeeld je bank of andere accessoires in huis. Vraag gerust staaltjes aan (indien mogelijk) en leg het naast de spullen die je reeds in huis hebt.
  • Kies je voor verschillende soorten behang in de woonkamer? Dan is het natuurlijk ook belangrijk dat deze bij elkaar passen. Let hier wederom op kleur, maar ook op de patronen.
  • Vermijd te druk behang in de woonkamer. Een druk behang is leuk voor een of twee muren, maar dan kun je de rest van de muren beter rustig houden. Zet bij de muren met drukker behang ook niet teveel accessoires neer, omdat het te afleidend is en je dan echt niet meer weet waar je moet kijken.
  • Neutraal behang is altijd goed, maar een leuk kleurtje is ook erg speciaal. Dit geeft namelijk extra sfeer in de woonkamer. Let er wederom op dat je niet voor hele felle kleuren gaat, aangezien het geheel te onrustig wordt. Er zijn gelukkig ook kleuren die juist rustgevend zijn. Zoek naar “Scandinavische kleuren” om te zien wat we hiermee bedoelen.
  • Kies voor behang met structuur als de muren niet helemaal mooi glad zijn. Als je voor glad behang kiest, dan gaan die oneffenheden alleen maar meer opvallen.
  • Wil je een stenen muur? Dan kun je ook behang kiezen met dit motiefje, zodat het net echt lijkt. Dit geeft een speels effect in je woonkamer.
  • Fotobehang is ook een erg leuk idee. Zo kun je foto’s van je favoriete vakantieland of van een prachtige natuuromgeving in de woonkamer uitvergroot op het behang laten afdrukken. Dit wordt dan echt een prachtige eyecatcher! Kies je voor fotobehang, dan is het belangrijk dat je niet (teveel) spullen neerzet, omdat het effect anders wegvalt en dat is zonde.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment