Interieur

Inrichten en decoreren kleine slaapkamer

posted by Mirthe 7 augustus 2014 0 comments
kleine slaapkamer

Nederlandse slaapkamers zijn meestal niet al te groot. Hoe zorg je ervoor dat je optimaal gebruik maakt van de ruimte die je hebt en hoe zorg je ervoor dat de slaapkamer optisch groter lijkt?

Kleuren
Zoals bekend hebben donkere kleuren de neiging een ruimte kleiner te maken. Kies dus voor een lichte tint voor de muren. Dat hoeft geen wit te zijn. Een zachte neutrale of pasteltint is vriendelijker. Om de overgang tussen de wanden en het plafond te vervagen kun je beide dezelfde kleur geven. Ook de vloer mag qua kleur niet teveel contrasteren met de wanden.

Het bed
Ben je niet erg groot, koop dan een bed van 1.90 m. in plaats van 2.00 m.. Als het bed bovendien geen ombouw heeft levert dat fikse ruimtewinst op.

In plaats van lampjes naast het bed op nachtkastjes hang je wandlampjes boven het hoofdeinde. Hiermee spaar je veel ruimte creëer je meteen een punt waar de aandacht naartoe getrokken wordt.

Opruimen
Maak gebruik van de ruimte onder je bed en berg daar – in afgesloten rolbakken – beddengoed, schoenen, enz. op.
Hang geen kleding aan haken aan de deur of muur, probeer alles zoveel mogelijk in de kast te houden.

Decoratie
In plaats van met veel verschillende kleuren te werken, gebruik je verschillende structuren. Gebruik grote, robuuste accessoires, zoals een flinke spiegel boven het bed (rond is leuk, als contrast met het bed), stevige gordijnen, een enkele wand met een apart gedessineerd behang en een forse lamp aan het plafond als blikvanger. Maak wel keuzes, dus óf een opvallende lamp, óf één wand met een bijzonder behang.

Tip: Maak een foto van de slaapkamer en bewerk deze op je computer om het effect uit te proberen.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment