Interieur

Woninginrichting: puntjes op de i

posted by Mirthe 20 december 2018 0 comments

Een huis inrichten is een vak apart. Je begint met de basisinrichting: de muren en de vloer. Je zoekt al snel de grote objecten uit als een bank en een kast. Maar dan komt het moment van de accessoires. Het zijn de puntjes op de i. Het is de laatste hand aan woninginrichting die het ‘m doet.

Kies een kleur

Vooral in accessoires kun je losgaan met kleur. Let er wel op dat de accessoires bij elkaar passen. Het is leuk om één kleur te kiezen of in een bepaalde kleurreeks te zitten. Door goed na te denken over kleur, kun je één lijn in je woning krijgen. En dat voer je breed door, zelfs voor de kussentjes op de bank en de rolgordijntjes.

Stap twee

Over die rolgordijntjes gesproken, wist je dat die in heel veel verschillende kleuren verkrijgbaar zijn? Grote kans dus, dat de kleur die je wilt, gewoon zo maar te koop is. Het is dus helemaal niet gezegd dat raamdecoratie bij de basisinrichting hoort. Wil je zeker zijn dat je bijpassende rolgordijntjes hebt, dan kun je natuurlijk wel de raamdecoratie als tweede stap nemen.

Trends

Woningaccessoires zijn vaak aan trends onderhevig. Het is daarom helemaal niet zo raar om de accessoires zo eens in de paar jaar te vervangen. Als je de basis neutraal houdt, dan hoeft dat helemaal niet zo’n grote kostenpost te zijn. Weer terugkomend op die rolgordijntjes, wil je kosten besparen, kies dan voor raamdecoratie in een neutrale kleur. Zo kun je altijd eenvoudig met de laatste trends meedoen.

Per seizoen

In de herfst zet je op tafel een schaal met een paar mooie bijpassende stompkaarsen. Om het seizoen te benadrukken, kun je naast die kaarsen mooie herfstbladeren neerleggen. Is het winter, dan vervang je de bladeren voor kerstballen. Zo heb je eenvoudig een mooie kerstschaal op tafel. In de lente leg je een paar bollen op de schaal. Het zal je verbazen dat deze gewoon een bloem geven. En in de zomer? Dan ruim je die kaarsen lekker op. Tijd om in de tuin te zitten!

Kijk ook hier eens

Leave a Comment