Interieur

Durf jij je badkamer te behangen?

posted by Mirthe 20 maart 2015 0 comments

De badkamer is een belangrijke ruimte in je huis. Zelfs al breng je er geen uren in door toch is er geen enkele reden om het er niet gezellig te maken. Zo moeilijk is dat trouwens niet, met een paar leuke spulletjes druk je al snel je eigen stempel op je badkamer. Maar wat als je zat bent van die bijna verplichte tegels?

Behang in je badkamer?
Het idee is misschien een beetje vreemd. In een natte ruimte behang op de muur plakken? Toch is het te doen. Zolang je het juiste behang kiest. Er is namelijk behang te koop wat tegen meer dan een stootje kan. Speciaal voor in de badkamer en dus tegen vochtwerend.

Mogelijkheden te over
Behang is er in alle kleuren, dessins en prints. Er is voor iedere smaak wel iets moois te vinden. Wil je je heel ergens anders wanen? Neem dan een fotobehang die je badkamer naar een bos of de zee transporteert. Liever een motiefje? Bloemen, strepen, klassiek, Franse lelies… Er is genoeg om uit te kiezen.

Hier moet je op letten
Voor je gaat behangen moeten de muren kurkdroog zijn. Een open deur misschien, maar heel erg belangrijk wanneer je de badkamer van een behangetje wilt voorzien. Een ander zeer belangrijk punt is dat je alleen de muren tegenover het bad of de douche kan behangen. Zelfs behang wat voor de badkamer geschikt is kan niet tegen direct contact met water.

Laatste tip
Als je klaar bent met behangen en alles goed opgedroogd is, is het misschien verstandig om het af te werken met een laag transparante acrylverf. Dit biedt extra bescherming waardoor je langer plezier hebt van je net behangen muren.

Kijk ook hier eens