Interieur

Ergonomie en design in huis

posted by Mirthe 13 mei 2014 0 comments
traplift

Je houdt ervan, om je huis met smaak in te richten. Je hebt alle aandacht voor kleur, vorm en onderlinge harmonie. Het gebruiksgemak verlies je hierbij niet uit het oog. Kortom, je hebt een gezellig en smaakvol ingericht huis, dat van alle gemakken is voorzien. Er is een plezierig contact met de buurt, je woont hier ideaal.

Je leeftijd en zo
Als je wat ouder wordt, of te maken hebt met een lichamelijke beperking, dan is je huis ineens minder gemakkelijk, minder toegankelijk. Je hebt bijvoorbeeld moeite om de trap op te komen, de toiletpot blijkt ongemakkelijk laag te zitten, of niet alle onderdelen van je keuken zijn nog goed bereikbaar. Verhuizen is een optie, maar je hebt je huis niet voor niets zo gezellig en smaakvol ingericht.

Aanpakken!
Als het huis ergonomisch niet meer helemaal past, dan laat je het aanpassen. Dat is minder lastig dan je denkt. Met enkele simpele ingrepen kun je weer jaren vooruit. Hulpmiddelen zijn in verschillende modellen te verkrijgen, zodat het design ervan precies past bij je wensen. Kies voor een aangepaste keuken, met het aanrechtblad op je ideale hoogte en kastjes die je zonder lichamelijke hoogstandjes eenvoudig kunt bereiken. Een nieuwe keuken biedt het voordeel, dat je alle elementen goed op elkaar kunt afstemmen.

De trap
Als je niet meer de trap op kunt, dan is een belangrijk deel van je woning onbereikbaar geworden. Met een mooie traplift los je dat probleem op. Met deze lift kun je zittend eenvoudig tussen de verdiepingen reizen. Een traplift kopen doe je in gespecialiseerde zaken, die ook voor de levering en montage zorgen. Gelukkig kun je bij het kiezen van de juiste traplift tegenwoordig goed letten op kleur en uitvoering, zodat je nieuwe verdiepingsvoertuig zoveel mogelijk bij je woning past.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment