Interieur

Zonwering voor lichtstraten

posted by Mirthe 2 mei 2018 0 comments

Daglicht is aangenaam, gezond en zorgt voor leefcomfort. Precies daarom plaatst u een lichtstraat op het platte dak van uw nieuwe aanbouw: u wilt zoveel mogelijk daglicht naar binnen halen. Bij veel zon is het echter belangrijk en prettig dat het licht niet te fel is, geen hinderlijke schittering geeft en dat het in uw woning niet té warm wordt. Het plaatsen van zonwering aan de buitenzijde van een lichtstraat is dan de meest doeltreffende oplossing.

Zonnewarmte

In de warmere zomermaanden zoals juli en augustus wilt u dat de temperatuur in huis aangenaam blijft. Met zonwering zorgt u er dan voor dat de zonnewarmte aan de buitenzijde van de lichtstraat wordt tegengehouden. Op die manier wordt de directe straling van de zon op het glas vermeden.

Zonlicht

Het comfort in uw woning wordt niet alleen bepaald door de zonnewarmte die binnenkomt, maar ook de hoeveelheid zonlicht. Want hoewel veel licht over het algemeen fijn is, zijn er ook situaties denkbaar waarin minder licht gewenst is. Denk aan verblinding door een laagstaande zon of hinderlijke schitteringen, weerkaatsingen en reflecties van licht. Kiest u voor zonwering aan de buitenzijde van uw lichtstraat, dan houdt u de hoeveelheid zonlicht die binnenvalt onder controle.

Elektrische buitenzonwering

Luxlight is een Nederlandse producent van grote aluminium lichtstraten. In het uitgebreide assortiment vindt u een aantal standaard platdakramen die direct uit voorraad leverbaar zijn. Daarnaast kan er ook altijd een raam tot op de millimeter nauwkeurig worden geproduceerd en geleverd. Zowel bij de standaardoplossingen als het maatwerk heeft u de keuze uit de modellen lessenaarsdak voor plaatsing tegen een muur, vrijstaand lessenaarsdak en zadeldak. Elektrische zonwering is daarbij als optie leverbaar.

Het doek in de zonwering is een zogenaamd sunworkerdoek dat rot- en schimmelbestendig is. Door een speciale veerconstructie blijft het doek altijd goed op spanning. U kunt het zonnescreen via een afstandsbediening in- en uitschakelen. Ook heeft u de mogelijkheid om het te laten aansluiten op uw bestaande homotica- of domoticasysteem.

Later aansluitbaar

Komt u er pas later achter dat buitenzonwering geen overbodige luxe is? Bij Luxlight is dat nooit een probleem. Omdat alle lichtstraten standaard zijn voorzien van alle uitsparingen voor elektra-aansluiting, kunt een zonnescreen altijd als optie nabestellen en op een later moment laten monteren.

De productie van zonweringsystemen vindt bij Luxlight zelf plaats. Op die manier heeft u de garantie dat u de beste kwaliteit in huis haalt.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment