Interieur

Natuur in de slaapkamer

posted by Mirthe 6 juli 2013 0 comments
fotobehang bomen

Gespot: bomen in de slaapkamer. Het is bewezen dat een natuurlijke omgeving in de slaapkamer de nachtrust bevordert, net als frisse lucht. Dat laatste kun je al krijgen door het raam of een bovenluikje open te zetten. Maar hoe plaats je een boom in je slaapkamer?

Bomen als decoratie
Tegenwoordig kun je door middel van foto behang prachtige effecten bereiken in je slaapkamer. Zo kun je je bed een uitzicht geven op zee en het strand of waan je jezelf op safari in Afrika. Maar met foto behang kun je ook een wand bekleden met bomen uit een bos of park.

Groen & bruin
Je kunt er ook voor kiezen om de kamer te schilderen in fris groen met een beetje bruin bijvoorbeeld. Of kies voor echte herfstkleuren, zoals goudgeel en vurig rood. Gebruik je fantasie en laat je inspireren door de natuur.

Trendy: meubels van boomstammetjesboomstammen meubels
Om de slaapkamer het juiste gevoel te geven pas je natuurlijk ook de rest van het interieur aan. Bijvoorbeeld door meubels van boomstammetjes in de kamer te plaatsen, zoals een nachtkastje of stoel. Deze meubels worden van echte boomstammen gemaakt en geven zo je interieur een authentiek, robuust en natuurlijk karakter. En vergeet niet om een paar kleine plantjes ter decoratie in je boskamer te plaatsen.

Licht & geluid
Wil je op natuurlijke wijze wakker worden? Kies dan eens voor een lamp die de opkomende zon nabootst. Het is bewezen dat je op deze manier relaxter wakker wordt, omdat je lichaam reageert op het toenemende licht. Word je graag wakker met een muziekje dan kun je bijvoorbeeld voor een cd kiezen met natuurlijke geluiden, zoals het gezang van vogels.

Slaap lekker!

Afbeeldingen: Fotobehang, bomenmeubels

Kijk ook hier eens