Interieur

Tips bij het aanschaffen van een nieuwe eettafel

posted by Mirthe 20 april 2016 0 comments
tafel van eikenhout

Het is belangrijk dat een eettafel functioneel is. Wil je een eettafel voor in de woonkamer dan is het beter om een grote tafel te kiezen. Is de ruimte in je huis beperkt? Kies dan een bartafel of een kleine eettafel.

Denk goed na waar je de eettafel gaat neerzetten. Dit is bepalend voor het type tafel en stoelen of eventuele bankje die je erbij gaat zetten. Koop je een nieuwe tafel, houdt dan altijd rekening met de stoelen die erbij komen. Stoelen zouden niet de muur moeten aanraken, dit zorgt ervoor dat de stoelen niet handig te gebruiken zijn. Tevens zullen de stoelen sneller beschadiging krijgen. De stoelen hebben minimaal één meter ruimte naar achteren nodig. Hoe beslis je hoe groot je tafel moet worden? Meet als eerst de ruimte op waar je de tafel wilt plaatsen. Haal erna de ruimte van de stoelen inclusief één meter eraf. Vervolgens weet je precies welke ruimte je kunt gebruiken voor een nieuwe tafel.

Ook is de hoogte van een eettafel belangrijk om mee te nemen bij het kopen van een tafel. Hierbij moet je altijd rekening houden met de stoelen die je erbij gaat plaatsen. De stoelen moet onder de eettafel geschoven kunnen worden. Anders kun je niet fijn zitten aan de tafel en ben je veel meer ruimte kwijt.

boom01

Een tafel is er natuurlijk in meerdere vormen. Er zijn vierkante ronde, rechthoekige en ovale tafels te kopen. Wil je een tafel voor in de woonkamer dan is een vierkante of een rechthoekige tafel het makkelijkste in te passen. Je kunt de tafel tegen een wand plaatsen en de stoelen staan strak onder de tafel. Bij ovale of ronde tafels is dit niet mogelijk. Deze tafels hebben meer ruimte nodig, ze moeten goed vrijstaand geplaatst worden. Zodat er zitruimte en loopruimte voor de tafel en stoelen is.

Een ander belangrijk punt bij het aanschaffen van een tafel, is dat deze moet aansluiten bij de rest van uw woning/interieur. Denk hierbij aan het soort materiaal, de stijl en de kleur van de tafel. Kies je voor RVS, houten of metaal, ieder materiaal heeft zijn eigen kenmerken en uitstraling. Een eikenhouten eettafel past goed bij een landelijk, romantisch of klassiek interieur. Kies je voor metaal of RVS dan past dit meer bij een industrieel of modern interieur.

Denk van te voren ook goed na over het gebruiken en onderhouden van de tafel die je wilt kopen. Kan ik met een simpele lak of olie de tafel onderhouden of moet ik hier speciale en vooral dure producten voor gebruiken. U kunt bijvoorbeeld een robuuste eiken tafel goed onderhouden met groene zeep en zo nu en dan opschuren. Belangrijk is dat u de juiste producten en manieren gebruikt bij het onderhouden van een tafel. Bij goed onderhoud kunt u jaren plezier hebben van een tafel.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment