Interieur

De laatste trends voor het badkamerinterieur

posted by Mirthe 16 april 2016 0 comments
badkamer trends 2016

Ben je dit jaar van plan om je badkamer een nieuwe inrichting of design te geven dan wil je natuurlijk graag weten wat de laatste trends zijn voor badkamerinterieurs. Er zijn vele manieren waarop een badkamer een nieuwe look kan krijgen. Je kan de badkamer een paar kleine upgrades geven of een totale renovatie. Sommige mensen hebben een groot budget beschikbaar voor de renovatie van de badkamer en anderen willen renoveren met zo min mogelijk geld. In wat voor situatie jij je ook bevindt in samenwerking met de loodgieter Apeldoorn brengen we je de laatste trends voor het badkamerinterieur.

Natuurlijke invloeden

Een trend die in 2016 vaak in het interieur van een badkamer terug zal komen is het gebruik van natuurlijke invloeden. Hiermee bedoelen we materialen uit de natuur. Denk hierbij aan hout, natuursteen of planten die in het badkamerinterieur worden verwerkt.

Simpele styling

Een simpele styling voor een interieur iseen trend die alenkele jaren zeer populair is en blijft dit ook in 2016. Een badkamerinterieur wordt zo kaal mogelijk gehouden met enkel de functionele eisen waaraan voldaan moet worden in de badkamer en verder een zo simplistisch mogelijk interieur.

Open ruimtes

Voortbordurend op de trend van simpele styling worden er dit jaar ook steeds meer open ruimtes in badkamers verwerkt. In plaats van een ruimte zo vol mogelijk te zetten met allerlei spullen wordt er nu vaak gekozen om ruimtes in een kamer zoveel mogelijk open en leeg te houden.

Artistiek vakmanschap

Een trend die dit jaar zeker komt opzetten in het interieur van iedere kamer in huis is de integratievan kleine unieke artistieke uitingen. Denk aan meubels die speciaal door een vakman gemaakt en totaal uniek zijn. Dit kanook bijvoorbeeld een patroon of schilderwerk op een muur zijn die uniek is aan jouw woning.

Technologie doet zijn intrede

Technologie speelt een steeds grotere rol in ons leven en dat zien we in steeds meer kamers van ons huis terug. In de woonkamer is een slimme thermostaat en televisie al de normaalste zaak van de wereld. Ook in de badkamer zullen dingen als een digitale douche, kranen en lichten met bewegingssensoren en badkuipen met een geluidssysteem heel normaal gaan worden.

Alles dubbel zien

Steeds vaker zien we in het interieur van een badkamer dat er dubbele wasbakken gebruikt worden. De voordelen hiervan worden meteen duidelijk doordat gezinnen met meerdere personen twee keer zo snel klaar kunnen zijn in de badkamer. Deze trend zal ook op meer sanitair toegepast gaan worden in 2016. Denk aan dubbel douchekoppen en een badkuip met twee hoofdeindes. Hier kunnen twee mensen tegelijkertijd in liggen. Dit is niet alleen praktisch maar kan ook nog eens romantisch zijn.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment