Interieur

Goede akoestiek: onmisbaar op het kantoor

posted by Mirthe 16 juni 2021 0 comments

We staan steeds meer stil bij het belang van een goede akoestiek op het kantoor. Vooral nu we stapje voor stapje weer naar kantoor terug mogen keren valt het op wat geluidsoverlast met je productiviteit kan doen. Een goede akoestiek zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit en geconcentreerder aan de slag kunt. Tegelijkertijd zorgt een slechte akoestiek dat het lastig is je te focussen op je werk en je mogelijk meer stress ervaart wanneer je op kantoor bent. Geluidsoverlast is geen pretje, helemaal op de plaats waar je elke dag zoveel mogelijk uit je uren wilt halen. Gelukkig zijn er oplossingen die ervoor kunnen zorgen dat de akoestiek op jouw kantoor merkbaar verbetert.

Het verbeteren van de akoestiek

Als eerste is het belangrijk te achterhalen waar de slechte akoestiek door veroorzaakt wordt. Werk je bijvoorbeeld op een kantoor met veel kale muren waardoor er een vervelende nagalm ontstaat? Of is jouw kantoor ingericht als kantoortuin en hebben je medewerkers last van het koffieapparaat? Of van collega’s die bijkletsen of telefoneren? Voor elke situatie bestaat een passende oplossing. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor wandpanelen die het geluid beter opvangen en absorberen, waardoor de nagalm verdwijnt. Of voor akoestische werkplaatsen die ervoor zorgen dat collega’s minder last hebben van elkaars geluid.

Akoestische werkplekken

Geluidsdemping op kantoor hoeft niet moeilijk te zijn. Met de juiste materialen en goed advies kun je akoestische werkplekken inrichten waar jouw medewerkers met plezier aan de slag kunnen. Denk aan cubicles waar medewerkers terecht kunnen wanneer ze een uurtje geconcentreerd en ongestoord aan de slag willen. Zo’n cubicle is een werkplek, compleet met stoel en bureau, die ingericht is als afgesloten ruimte. Binnenin de cubicle is voor een optimale akoestiek gezorgd. Wanneer je erin werkt heb je geen last van omgevingsgeluiden om je heen. Het is daarmee de ideale plaats om geconcentreerd aan het werk te gaan, ook wanneer je op een druk kantoor werkt. Mocht het budgettair nu niet zo goed uitkomen dan is het handig om te weten dat deze cubicles tegenwoordig ook te leasen of zelfs te huren zijn!

Advies op maat

Twijfel je welke akoestische oplossing het best bij jouw kantoor past? Het loont om een akoestisch adviesbureau in te schakelen dat je hiermee kan helpen. De specialisten van een akoestisch adviesbureau kunnen van tevoren metingen uitvoeren op kantoor, waardoor je precies weet welke stappen je kunt zetten om de akoestiek in de ruimte te verbeteren. Elk bedrijf is anders, en dat betekent ook dat elk kantoor anders is. Het verbeteren van de akoestiek is dus maatwerk. Met de ondersteuning van een akoestisch adviesbureau zul je al snel merken dat het akoestisch comfort verbetert en daar pluk je als werkgever én medewerker de vruchten van.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment