Interieur

Kerstboom: ga je dit jaar voor nep?

posted by Mirthe 21 november 2014 0 comments

Het kiezen van een kerstboom kan een jaarlijks terugkerend dilemma zijn. Welke kerstboom is de beste keuze? Wordt er een kunstkerstboom in huis gehaald of rijd je naar het tuincentrum, het bos, de markt of een particulier voor een echte boom?

De kunstkerstboom
Als je voor een nepboom kiest, ben je er nog niet. Want welke boom wordt het? Het aanbod in kunstkerstbomen is zo groot dat je wellicht door de bomen al snel het bos niet meer ziet.

Voordelen van kunstkerstboom
Het is een boom waar je jaren plezier van hebt, na de feestdagen berg je de boom gewoon weer op. Je hebt geen last van naaldverlies, de boom blijft mooi en het geeft minder rommel. De boom heeft een mooie regelmatige vorm, wat handig is bij het versieren. Tot slot hoef je niet elk jaar meer op pad voor de perfecte boom. Die staat namelijk al gewoon op zolder.

De ‘net-echte’ boom
Er zijn al hele natuurgetrouwe kunstkerstbomen op de markt. Toch is het uiteraard geen echte boom. Er hangt dus geen authentieke geur van naaldbomen in je kamer, wat jammer kan zijn. Ook zijn de echt mooie niet goedkoop. Hierbij moet vermeld worden dat de prijs relatief is. Het is wel de bedoeling dat je jaren plezier hebt van je boom. Daarnaast is een beetje echte boom tegenwoordig ook niet goedkoop.

Trendy kerstbomen
Een kunstkerstboom heb je in alle soorten, maten en kleuren. Vind je een groene boom saai? Dan kun je een witte, roze of rode kiezen. Daarnaast zijn er bomen van hout of die je op de kop aan het plafond kan hangen. Dit allemaal in het kader: hij is nep en dat mag je weten ook.

Kijk ook hier eens