Interieur

Woontrends laten diversiteit zien

posted by Mirthe 5 augustus 2016 0 comments
Scandinavische slaapkamer

Je huis weerspiegelt wie jij bent. Je voelt je er ongetwijfeld helemaal thuis, maar soms is het fijn om iets te veranderen in je huis. Gewoon omdat bijvoorbeeld je woonkamer er dan weer lekker fris uitziet. Ga je iets veranderen, dan is het wel zo fijn als je interieur aansluit op de populairste woontrends van dit moment. Er is een aantal stijlen terug te zien in woonland, namelijk Scandinavisch wonen, industrieel wonen en landelijk wonen. Stuk voor stuk prachtige woontrends, die je huis en ook jouw doen stralen!

Scandinavisch wonen

Scandinavisch wonen staat voor lichte kleuren, een paar mooie eyecatchers en strakke vormen. Wil je je interieur die Scandinavische tint geven, kies dan bijvoorbeeld voor lichtgrijze of lichtgele kleuren voor in je woonkamer. Als het gaat om meubels, maar ook accessoires mogen een mooie lichte tint hebben. Je frist je interieur al helemaal op met een enkel bijzettafeltje in bijvoorbeeld lichtblauw! Zet deze neer in plaats van je salontafel, voor een ruimtelijk effect. Je kunt ook voor twee tafeltjes naast elkaar kiezen of schuif een groter en een wat kleiner exemplaar onder elkaar. Scandinavisch wonen heeft alles in zich voor een vernieuwend, modern interieur.

Industrieel wonen

Dat laatste geldt eigenlijk ook voor industrieel wonen. In een industrieel interieur zie je allerhande moderne elementen die helemaal van nu zijn. Neem nu een grotere koperen lamp of een leren bankstel – stuk voor stuk smaakmakers die je interieur een stoere look geven. Ga voor een lichtgrijze vloer daarbij, zoals een gietvloer. Je woonkamer lijkt met deze items een fabriekssfeer te krijgen, maar niets is minder waar. Door een kleur als koper ontstaat een heel warme ambiance, ondanks de wat ruwe look. De prijs van koper is uiteraard wel afhankelijk van de koperprijs.

Landelijk wonen

Is je smaak iets meer klassiek, dan zijn er ook volop woontrends voor je. Zoals landelijk wonen: ook hier zijn veelal lichte kleuren te zien, maar dan met een romantisch tintje. Bij de landelijke trend krijg je vooral veel warmte en gezelligheid in je interieur. En dat is precies waar een huis voor staat! Schattige fotolijstjes, een wollig plaid, een barok kastje – allemaal mogelijk bij de landelijke stijl. Elke woontrend laat een enorme diversiteit zien. Zo zie je maar weer dat je de woontrends heel goed kunt volgen met je interieur, of je nu gaat voor een compleet nieuwe uitstraling met allemaal nieuwe items of voor een paar kleine aanpassingen in je woonkamer!

 

Kijk ook hier eens

Leave a Comment