Interieur

Door middel van de kantoorinrichting meer bewegen

posted by Mirthe 20 maart 2018 0 comments

Tegenwoordig worden veel banen zittend uitgevoerd. Je zit soms wel acht uur achter elkaar. Dit is eigenlijk helemaal niet goed voor je lichaam. Bij zoveel zitten ontstaan er al snel klachten in de neg en rug. Daarnaast heb je op langere termijn een verhoogde kans op ziektes als diabetes, hart- en vaatziekte en kanker. Het is dus niet geheel onbelangrijk om een beetje beweging aan de dag toe te voegen. Hier volgen een aantal tips om je lichaam meer beweging te geven op kantoor.

Staand vergaderen

Staand vergaderen is tegenwoordig helemaal in. Het blijkt namelijk dat een vergaring staand uit te voeren veel efficiënter is dan zittend. De vergadering is meer naar de kern gericht en besluiten worden sneller genomen. Je kunt dus meer meters afleggen in een kortere tijd. Daarnaast zorgt staan ervoor dat je spieren sterk blijven. Twee vliegen in één klap. Om het staand vergaderen aantrekkelijker te maken is het raadzaam de ruimte aantrekkelijk in te richten. Gebruik kleur om een frisse look te geven en investeer in een goede tafel. In een aantrekkelijke omgeving voelen mensen zich op hun gemak en zijn zij productiever.

Verander de werkplek

Door de plek aan te passen waar gewerkt wordt kan je ook al veel bereiken. Deze veranderingen hoeven niet heel drastisch te zijn. Het toevoegen van sportieve kantoormeubelen kan al genoeg zijn. Goede voorbeelden hiervan zijn het aanschaffen van een tafeltennis tafel of tafelvoetbal (waarbij je moet staan). Zo kom je op een speelse manier toch aan extra beweging.

Extra tips

Dit zal vooral van toepassing zijn op grotere kantoren. Gedurende de week heb je best vaak de hulp van collega nodig. Benader jij ze normaal via de mail of telefoon dan is het een idee om ze voortaan lopend op te zoeken. Wanneer je dit steeds doet loop je gedurende de week toch wat af.

Het klinkt vrij logisch, maar neem zo vaak mogelijk de trap. Naast het feit dat je weer aan de wandel bent is de trap ook een extra intensieve inspanning. Je vraagt dus net iets meer van je lichaam dan bij een normale wandeling. Zoek de trap ook eens op door het toilet op een andere verdieping op te zoeken.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment