Interieur

Hou insecten buiten de (hor)deur

posted by Mirthe 25 september 2013 0 comments
mug

De zomer staat bekend om de zoemende bezigheden van diverse insecten, maar ook in de herfst en natuurlijk in de lente zijn er nog genoeg insecten die graag toevlucht zoeken tot je huis. Denk maar aan hooiwagens, muggen die willen overwinteren en diverse spinnen. Maar met mooie dagen staat de deur naar de tuin of het balkon natuurlijk lekker open en lucht je het huis door de ramen tegen elkaar open te zetten. Hou dan de insecten buiten de deur met een hor.

Handig: hor voor het raam
Bij het ene huis gaat het raam naar binnen open, bij de ander naar buiten. Gelukkig zijn er verschillende horretjes te koop die ervoor zorgen dat insecten niet binnen komen, welke kant je raam ook opengaat. Bij openslaande ramen naar buiten kun je gebruik maken van een rolhor. Dit is een soort rolgordijn die je voor het raam naar beneden kunt rollen en zonodig vastzetten aan de onderkant van het raamkozijn. Voordeel is dat je makkelijk het raam ook weer dicht kunt doen.

Tip: gaat het raam naar binnen open, dan kan een hor die je zelf vastzet aan de kozijnen (bijvoorbeeld met punaises of klittenband) uitkomst bieden. Zorg ervoor dat je de hor goed strak spant langs het kozijn.

Gordijntje van gaas
Ook handig voor de ramen is het horgordijn, deze kun je helemaal op maat maken, geschikt voor jouw ramen. Horgordijnen en rolhorren kun je overigens ook voor balkon- of tuindeuren krijgen. Toch wordt de Unliux Plissefit het meest aangeraden. Deze speciale schuifdeur bevat vouwgaas wat niet onder spanning staat. Hierdoor kun je de deur makkelijk open schuiven, zonder dat het uit je handen schiet.

Tip: heb je een naar binnendraaiende deur? Ook dan kun je deze hordeur met vouwgaas plaatsen, want je kunt het ook aan de buitenkant van het kozijn monteren.

Zo, laat die insecten nu maar komen.

Bron afbeelding

Kijk ook hier eens