Tuin

Tips hoe je de tuin kunt voorbereiden op de lente

posted by Mirthe 12 maart 2018 0 comments

Hoewel het maart is en bitterkoud was in februari, komt zo langzaam aan toch de lente eraan. Nog een paar weken en het is 20 maart, de dag dat officieel de lente begint. Dat is een leuk vooruitzicht, want dan zijn we weer van de koude temperaturen af en kunnen we weer genieten van alle planten en bloemen die in bloei gaan komen en de tuin er weer fleurig bij komt te liggen. Om optimaal van je lentetuin te genieten is het wel belangrijk om je tuin voor te bereiden op de lente, zodat je straks heerlijk buiten kunt zitten. Hierbij daarom enkele tips om je tuin voor te bereiden op de lente.

Bloemen in allerlei kleuren

Bij de lente hoort een tuin met frisse groene planten. Daarnaast is een lentetuin op zijn mooist als hij vol staat met bloemen bestaande uit diverse kleuren. Om na een koude winter snel een kleurige bloementuin te verkrijgen, kan je het beste allerlei lentebloemen planten, zoals tulpen, narcissen en viooltjes. Dit zijn makkelijke bloemen die fleurig zijn en in iedere tuin passen. Deze lentebloemen zijn ook te verkrijgen in allerlei verschillende kleuren. Je kunt dus prima zelf de kleur uitkiezen die bij jouw tuin past. Normaal gesproken dien je de bloembollen reeds in de herfst te planten, zodat ze in de lente kunnen uitgroeien. Mocht je dit niet gedaan hebben, dan kan je altijd nog naar een tuincentrum gaan en reeds bloeiende lentebloemen aanschaffen, die je dan alsnog in je tuin kunt planten. Viooltjes zijn helemaal ideale planten, want die bloeien al in februari. Omdat viooltjes sterke bloemen zijn, kan je ze dus al heel goed in februari in je tuin planten, zonder dat ze al teveel hinder zullen ondervinden van de vrieskou.

Tuinonderhoud

Vanwege het winterweer, heb je in het winterseizoen waarschijnlijk weinig tot geen tuinonderhoud gepleegd. Om je tuin lente klaar te maken, is tuinonderhoud dan ook het eerste wat je moet doen, zodra de temperaturen wat stijgen. Dit zijn werkzaamheden zoals snoeien, gras maaien en onkruid wieden. Ook kan het zijn dat je de tuin nog wat wilt verfraaien voor de lente, zoals de schutting een nieuw likje verf te geven met sikkens rubbol xd. Uiteraard moet je voor het eerste onderhoud wel wat tijd inplannen, want de winter haal je niet zomaar uit je tuin. Maar als het grote onderhoud dan achter de rug is, heb je alle tijd om van het nieuwe lente- en zomerseizoen te genieten in je vers onderhouden lentetuin.

Tuinmeubels

Wanneer het tuinonderhoud achter de rug is, is het tijd om je tuinmeubels na te kijken. Vooral als je de tuinmeubels in de winter buiten laat staan, moet je goed nakijken of het winterweer geen schade heeft veroorzaakt. Mochten je tuinmeubels de winter niet hebben overleeft, dan is het verstandig op zoek te gaan naar een nieuwe tuinset. De maand maart is daar een ideale maand voor, Verschillende aanbieders starten vanaf dan met de verkoop van de nieuwste tuin- en loungesets. Perfect om je dus te gaan oriënteren op een nieuwe en trendy tuinset welke ook tegen een stootje kan. Een goed voorbeeld zijn de tuinmeubels van Fermob welke verkrijgbaar zijn op de website van Flinders. De collectie van dit Franse merk is grotendeels gemaakt van aluminium. Dit maakt deze meubels grotendeels ongevoelig tegen regen, kou en wind.

Om volledig van je lentetuin te genieten, zorg er dan voor dat je reeds in maart alle voorbereidingen treft om je tuin lente klaar te maken. Je hebt daarna namelijk alle tijd om volop van je tuin te genieten, zodat je de ontluikende bloemen en planten kunt volgen en de eerste vrolijk zingende vogeltjes kunt zien.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment