Tuin

Ontdek de verschillende soorten outdoor textiel

posted by Mirthe 23 november 2016 0 comments
Loungeset in de tuin

Indien u op zoek bent naar een mogelijkheid om uw tuin nog wat comfortabeler te maken zult u al snel moeten kijken in de richting van bijvoorbeeld nieuwe tuinmeubelen of een heuse loungeset. Speciale aandacht is evenwel vereist voor het outdoor textiel waar u voor gaat kiezen. Op vlak van outdoor textiel zijn er door de jaren heen immers tal van verschillende mogelijkheden op de markt verschenen die niet alleen op visueel, maar ook op praktisch vlak een absolute meerwaarde kunnen betekenen. Wilt u graag een goed beeld hebben van de verschillende soorten outdoor textiel en hun voordelen? Latour Tuinmeubelen zet ze in dit artikel graag even uitgebreid voor u op een rijtje!

Texfabric
De eerste outdoor stof die we aan u willen voorstellen is Texfabric. Het betreft hier een buitenstof die er om bekend staat het meest water tegen te houden. Dit komt omdat de stof is geïmpregneerd. Op deze manier ontstaat een waterafstotende beschermlaag die ook de levensduur van de stof alleen maar ten goede komt. Indien vocht toch haar weg vindt tot in de stof stoot ze op de fast-dry-foam voering waar de kussens over beschikken. Deze kussenvoering zorgt voor een vlotte afvoer van het vocht en absorbeert niet. Omdat de onderkant van deze outdoor textiel kussens niet waterdicht is kan het vocht eenvoudig wegzakken en zijn de kussens snel terug droog. Ideaal dus om die vervelende onweersbui tijdens de zomermaanden het hoofd te bieden!

Nanotex
Experts zijn het er nagenoeg allemaal met elkaar over eens dat Nanotex veruit de beste outdoor textiel soort is op de markt. Velen aanzien het dan ook als de verbeterde versie van de Texfabric outdoor stof. Dit heeft in het bijzonder betrekking tot het comfort dat wordt geboden. De Nanotex stof is namelijk net zo stevig, maar wel een behoorlijk stuk flexibeler en zachter. Dit zorgt er voor dat de stof nog meer wegheeft van het materiaal dat binnenshuis wordt gebruikt. De kussens die deel uitmaken van een Nanotex loungeset beschikken bovendien eveneens over een fast-dry-foam uitvoering. Vocht wordt aldus snel afgevoerd waardoor de kussens in geen tijd terug klaar zijn om gebruikt te worden. Zo benut u elk mogelijk moment tijdens de uitnodigende zomerperiode!

Sunbrella
Er heerst een niet onbelangrijk misverstand op vlak van de Sunbrella stoffen. Veel mensen denken immers dat het hierbij gaat om een outdoor textiel soort, maar in werkelijkheid is Sunbrella de naam van een merk dat kwaliteitsstoffen levert. We kunnen deze stoffen perfect vergelijken met de Texfabric stoffen. In het geval van Sunbrella zijn de stoffen evenwel door en door gekleurd wat er voor zorgt dat ze over een uitstekende kleurvastheid beschikken. Dit maakt ze uitstekend geschikt voor gebruik buitenshuis. Bovendien beschikt dit materiaal over een speciale beschermlaag waardoor schimmels en bacteriën geen kans maken. U moet er alleen rekening mee houden dat deze stof haar beschermlaag kwijtraakt op het ogenblik dat ze gewassen wordt.

Textileen
Textileen staat bekend als een all weather stof. Deze wordt in het bijzonder vaak toegepast bij tuinstoelen en ligbedden. Textileen staat er om bekend stevig en bovendien ook enigszins transparant te zijn. Dit wordt veroorzaakt door de open weefstructuur waar de stof over beschikt. Textileen beschikt over een zeer degelijke kwaliteit wat er voor zorgt dat ze over een niet onaanzienlijke levensduur beschikt. Bijkomend voordeel is verder dat deze stof in principe nagenoeg geen onderhoud vereist.

shutterstock_374660704

Olefin
Bovenstaande maakt reeds duidelijk dat u vandaag de dag over een ruime keuze beschikt op vlak van outdoor textiel. Voor welk materiaal u uiteindelijk ook zult kiezen, ze beschikken allen over hun eigen, specifieke voordelen. Buiten de eerder reeds aangegeven stoffen kunt u verder ook nog kiezen voor met name de Olefin vezel. Wanneer u er voor kiest om een (nieuwe) loungeset te kopen voor in uw tuin is de kans erg groot dat de kussens die er in zijn terug te vinden over Olefin vezels beschikken. Dat neemt niet weg dat deze vezels ook nog in diverse andere voorwerpen verwerkt worden. Wat bijvoorbeeld te denken van kwaliteitsparasols evenals vloerbedekking? Een Olefin kussen zorgt er in ieder geval voor dat er geen water in door kan dringen en bovendien hebben ook vuil en uv-straling geen invloed op de kwaliteit van deze stof. Om het geheel helemaal compleet te maken zijn Olefin outdoor kussens ook nog eens slijtvast en voelen ze bijzonder zacht en daardoor erg comfortabel aan. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, welke eisen u ook verbindt aan uw outdoor textiel, er zijn tegenwoordig verschillende materialen op de markt terug te vinden die deze eisen perfect kunnen inwilligen.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment