Interieur

De weergaloze vintage slaapkamer

posted by Mirthe 16 december 2016 0 comments

Een trend die niet meer weg te denken is uit de mode is Vintage. Deze trend heeft zich al snel ontwikkeld tot heuse interieurstijl. De vintage-trend is zeer dynamisch; van stoere en robuuste meubels tot sierlijke accessoires. De vintage stijl leent zich uitstekend voor een unieke slaapkamer inrichting.

Vintage

Bij vintage wordt vaak gedacht aan tweedehandskleding. Halverwege de vorige eeuw werd het als zeer modieus ervaren om elegante kleding van eind 19e eeuw te dragen. In principe staat vintage voor een hernieuwde belangstelling voor mode. Het gaat om een specifieke tijd, waar de sfeer een stilistische waarde heeft. Tegenwoordig beslaat vintage de periode tussen 1920 en 1990. Omdat zoveel verschillende stijlen tijdens deze zestig jaar de revue hebben gepasseerd, zijn er vele kleuren, materialen, vormen en patronen waaruit kan worden gekozen voor de inrichting van een vintage slaapkamer.

Vintage slaapkamer inrichting

Voor de slaapkamer inrichting in de stijl van vintage is het belangrijk om stil te staan bij materiaal. Items als een hangstoel, macramé stoelen, de onontkoombare platenspeler, kleurige hoeden en stijlvolle kussens zorgen voor de retro look. Om een overprikkeling van verschillende materialen en kleuren te voorkomen en meer rust te krijgen, is het mogelijk te kiezen voor slechts een beperkt scala aan kleuren en materialen voor je vintage slaapkamer inrichting. Enkel het gebruik van steigerhout en het gebruik van slechts drie kleuren, zorgt al voor meer overzicht. Linnen en marmer kunnen ook zorgen voor stabiliteit in het interieur. Exclusieve vintage is vaak erg prijzig, maar veel vintage artikelen zijn schappelijk geprijsd. Hierdoor hoeft de slaapkamer inrichting niet duur te zijn.

Stijlvolle en nuttige meubels

Bij elke slaapkamer hoort een bed, zo ook de vintage slaapkamer. Gietijzeren bedden met gebogen spijlers doen erg authentiek aan. Moderner vintage kan ook; met frissere kleurcontrasten en prettige lettertypes. Variëren is uiteraard goed mogelijk bij deze trend. Een bed kan op een kast rusten, een oude ladder kan dienst doen als fotolijsthouder of plankdrager. De mogelijkheden zijn eindeloos. Vintage heeft een bijzondere uitstraling. Opbergmeubelen kunnen typerend zijn en het doorslaggevende accent zijn in de kamer. Om die reden is het belangrijk om te overwegen welke stijl je wilt aanhouden. Begin jaren vijftig heeft namelijk een andere uitstraling dan de sfeer van midden jaren tachtig. De bekleding kan hier ook bij helpen. Gordijnen en behang hebben een enorme impact op het geheel. Door te kiezen voor kalme kleuren of zelfs enkel wit, kun je accenten creëren. Een tapijt komt zo beter naar voren. Of de kamerlamp steelt de show. Voor de vintage slaapkamer zijn er veel mogelijkheden. De stijl is bijzonder aantrekkelijk, maar met de juiste dosis kan er genoten worden van de authentieke sfeer die al die meubels en accessoires oproepen.

 

 

 

Kijk ook hier eens

Leave a Comment