Interieur

Op originele manieren foto’s presenteren

posted by Mirthe 16 januari 2019 0 comments

Sinds de opkomst van de digitale fotografie laten we nauwelijks nog iets afdrukken. Jammer, want foto’s kijken blijft hartstikke leuk. Wil je toch foto’s afdrukken en deze ook nog eens origineel presenteren? Dan hebben we een aantal tips voor je.

Aan een rail

Je hebt diverse systemen voor het ophangen van foto’s. Bijvoorbeeld een ophangrail. Dit is een ophangsysteem voor foto’s waarmee je flexibel kunt wisselen. Handig, voor als je elk seizoen iets anders aan de muur wilt. Of als je foto’s van je kinderen ophangt: die veranderen zo snel, dat foto’s binnen een paar maanden verouderd zijn.

Langs de kringloop

Je kunt ook foto’s ophangen in allemaal verschillende lijstjes. En het leukste van dit systeem is dat je die lijstjes gewoon bij de kringloop haalt. Daar kun je de mooiste schatten vinden. Bovendien voorkom je met tweedehands dat er nog goede spullen op de afvalberg belanden. Nadeel van dit systeem is wel dat je allemaal gaatjes in je muur moet maken.

Aan de waslijn

Wil je met regelmaat foto’s wisselen? Dan is een lijntje met kleine knijpertjes een aanrader. Als je wilt kun je elke week nieuwe foto’s ophangen, met dit systeem. Een kwestie van af laten drukken en ophangen. Gebruik je luxe knijpertjes, dan is dit ook nog eens stilistisch verantwoord.

Fotocollage

Ouderwets knippen en plakken kan natuurlijk ook! Maak een collage met foto’s en lijm deze aan een grote plaat. Gebruik je eenvoudige lijm, dan kun je de foto’s gemakkelijk vervangen. Je kunt ook online een collage maken en deze bijvoorbeeld op canvas af laten drukken. Vervangen is dan minder eenvoudig.

Stamboom

Ga je voor echt origineel, dan kun je objecten fabriceren. Neem bijvoorbeeld een boom, waarin je foto’s ophangt. Je kunt op deze manier een stamboom creëren. Een mooie houten tak met daaraan visdraad is ook een mogelijkheid. Of foto’s in een bepaalde vorm ophangen. Met foto’s creëer je altijd een dynamische wanddecoratie en kun je eigenlijk álle kanten op!

Kijk ook hier eens

Leave a Comment