Interieur

Designlampen als echte eyecatchers

posted by Mirthe 15 april 2013 0 comments

Er zijn verschillende mogelijkheden om ervoor te zorgen dat je huis nét dat beetje extra heeft ten opzichte van andere interieurs. Het is vaak moeilijk om te bedenken hoe je hier het beste voor kunt zorgen en hoe je in je interieur zorgt voor een echte blikvanger.

Alhoewel de mogelijkheden eindeloos zijn, richten we ons in dit artikel op een speciale soort accessoire: lampen.

Diverse soorten lampen
Wanneer je denkt aan lampen, loopt je hoofd waarschijnlijk over van de mogelijkheden die in je opkomen. Zo zijn er hanglampen, stalampen, bedlampjes en nog veel meer. Allereerst zou je kunnen bedenken wat voor lampen geschikt zijn in jouw huis.

Wanneer je een kleine woonkamer hebt is het misschien niet heel verstandig om een gigantische kroonluchter op te hangen. Daarnaast zijn stalampen juist niet geschikt indien je niet veel ruimte hebt op je vloer. Kijk daarom naar hoe jouw woning eruit ziet en bedenk vervolgens wat voor soort lamp je graag zou willen hebben.

Een ruime keuze uit diverse varianten
Wanneer je hebt bedacht wat voor soort lamp je wilt, kan je gaan kijken naar welke varianten van deze lamp er allemaal beschikbaar zijn. Wanneer je ervoor wilt zorgen dat de lamp echt opvalt, is een designlamp een goed idee. Designlampen zijn vaak op zo’n bijzondere manier vormgegeven, dat ze gegarandeerd de aandacht trekken.

Ook wanneer je al besloten hebt dat je voor een designlamp gaat, ben je er nog niet. Er zijn immers ontzettend veel modellen op de markt te verkrijgen. Kies vooral niet de eerste de beste lamp: ook al vind je een bepaalde lamp erg mooi, waak voor een te gehaaste keuze. Het is immers de bedoeling dat je nog lang plezier zult hebben van de lamp en dat je niet al spijt hebt van je aankoop bij de eerste de beste lamp die je vervolgens tegenkomt.

Kijk ook hier eens