Interieur

Een mooie aankleding van je tafel

posted by Mirthe 10 april 2013 0 comments

In deze hectische tijden hebben mensen het vaak erg druk. Zo druk zelfs, dat ze nauwelijks de tijd nemen om te koken. En als ze al koken, wordt het vaak snel opgegeten. Dit terwijl het (avond)eten juist een rustmoment zou moeten vormen voor de dag. Je kunt eindelijk even rustig zitten, waardoor je ook daadwerkelijk kunt genieten van je eten. Om ervoor te zorgen dat het eten nog fijner wordt, kun je zorgen voor een mooi servies. Steeds meer ontwerpers komen met speciale serviezen die er stuk voor stuk prachtig uitzien.

Er zijn verschillende designers in Nederland die serviezen ontwerpen. Waar Jamie Oliver eigenlijk van beroep een kok is, heeft ook hij een prachtig serviesstel op de markt gebracht.

Waarom een designer servies?
Zoals gezegd zou het eten juist een rustmoment moeten zijn in je hectische dag. Om ervoor te zorgen dat je deze rust zo goed mogelijk kunt ervaren, is het goed om je tafel op een mooie manier aan te kleden. Net als dat je je fijner voelt in een huis die mooi is ingericht, zal je ook meer kunnen genieten aan een tafel die mooi is aangekleed. Een onderdeel hiervan vormt bijvoorbeeld een mooi tafelkleed of fraaie loper, maar een groot gedeelte van de sfeer creëer je tevens met het servies.

Soorten serviezen
Hiervoor werd als voorbeeld Jamie Oliver genoemd, maar er zijn natuurlijk tig andere designers die prachtexemplaren op de markt hebben gebracht. Kijk eens rond op het internet of ga langs winkels die serviezen verkopen. Je keuzemogelijkheden zijn zo breed, dat je hier het beste even de tijd voor kunt nemen. Zo weet je zeker dat je thuiskomt met een servies dat je aanspreekt en dat precies de sfeer en de rust creëert waarnaar we stiekem allemaal naar op zoek zijn.

Kijk ook hier eens