Interieur

Vijf handige tips voor een make-over van je badkamer

posted by Mirthe 3 november 2018 0 comments

Of het nu een grote ruimte in je huis is of juist een kleine, de badkamer blijft een van de belangrijkste plekken in onze woningen. Snel opmaken in de ochtend of lekker tot rust komen in een lekker bad, het gebeurd allemaal in deze ruimte. Het is dus wel zo fijn dat de badkamer een plek is waar iedereen zich helemaal thuis voelt. We zien dat steeds meer mensen extra aandacht geven aan hun badkamer en deze ruimte opfleuren met details, sfeer en accessoires. Is jouw badkamer ook toe aan een kleine of grote make-over? Lees dan eens deze tips door waardoor je niet voor verrassingen komt te staan.

Besparen op de make-over

Het verbouwen van een badkamer kan een beetje afschrikken omdat veel mensen denken dat het flink in de kosten kan gaan lopen. Toch zijn er genoeg manieren om je badkamer een make-over te geven zonder dat je alles moet gaan verbouwen. Kijk kritisch in de badkamer wat echt aan vervanging toe is. Als er een meubel in de badkamer staat wat er nog prima uit ziet en nog wel even mee kan, is het zonde om er iets nieuws voor aan te schaffen. Ook als het sanitair er nog goed uit ziet, kun je er voor kiezen om dit niet te vervangen. Dit kan namelijk een flinke kostenpost zijn bij een verbouwing.

Vergelijk de prijzen

Uiteraard willen we alles zo goedkoop mogelijk inkopen, ook spullen voor in de badkamer. Wanneer er nieuwe badkamermeubels of sanitair gekocht moet worden, loont het zeker om winkels te vergelijken. Dat kan door langs fysieke winkels te gaan, maar kijk ook zeker eens online. Let ook zeker op acties en kortingen. Veel bouwmarkten en woonwinkels hebben elke week wel een leuk koopje.

Kijk goed naar je budget

Het is goed om van te voren te weten hoeveel geld je gaat uitgeven. Stel dus een budget op voor de verbouwing. Zorg er wel voor dat het een realistisch budget is. Het zou natuurlijk vervelend zijn als de verbouwing toch duurder blijkt te zijn dan het budget. Zoek dus goed uit wat de volledige verbouwing gaat kosten door je van te voren goed in te lezen.

Maak een moodboard

Misschien heb je nog nooit van een moodboard gehoord. Een moodboard kun je gebruiken om inspiratie op te doen voor je badkamer. Blader door woontijdschriften en kijk wat jou aanspreekt. Knip vervolgens deze foto’s uit en plak deze op het moodboard.  Zo kun je goed bepalen welke stijl je mooi vindt. Ben aan verschillende stijlen zoals kastjes van hout of badmeubels van hoogglans. Door gebruik te maken van een moodboard weet je uiteindelijk wat je smaak is en welke verschillende materialen en kleuren je het beste kunt gaan gebruiken.

Vergeet de verlichting niet

Een badkamer zonder licht kan natuurlijk niet. De verlichting in de badkamer kan voor een groot gedeelte de sfeer in de ruimte bepalen. Het is dus slim om goed te kijken welke verlichting je in de badkamer wil gaan plaatsen. Bij de spiegel is het natuurlijk belangrijk dat je alles goed ziet, maar de verlichting aan het plafond hoeft natuurlijk niet zo heel fel te zijn. Hou er ook rekening mee dat de verlichting tegen vocht kan en een hoge luchtvochtigheidsgraad. Het blijft natuurlijk de badkamer.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment