Interieur

Stijlvolle zetels die ook dienstdoen als slaapbank

posted by Mirthe 30 april 2017 0 comments

Helaas hebben slaapbanken een slechte naam. Dat komt omdat ze er vroeger heel zwaar en log uitzagen. Mooi waren ze zeker niet.

Dat is gelukkig verleden tijd. Tegenwoordig zijn er verschillende zetelbedden op de markt die opvallen met hun sierlijke lijnen en stijlvolle design. Je hoeft ze dus niet langer weg te stoppen.

Bank of slaapbank?

In veel gevallen zijn deze slaapbanken niet te onderscheiden van een gewone bank. Ze zien er verrassend dun uit, en ook het uitklapmechanisme zit goed verborgen.

Neem bijvoorbeeld een kijkje naar onderstaande foto. Dat is een trendy Innovation slaapbank. Aan de eenvoudige vormgeving en ronde houten pootjes zie je meteen dat Innovation een Deens merk is. Zij brengen de Scandinavische ontwerpstijl naar slaapbanken. Daarin zijn ze verrassend goed. Heel wat mensen vergissen zich, en denken dat ze gewone zetels produceren.

Kleinere woningen

Waarom designers plots aandacht hebben voor slaapbanken? Simpel: onze veranderende maatschappij. Het is geen geheim meer dat we in de toekomst alsmaar kleiner gaan wonen. Dat komt enerzijds door het beperkt aanbod bouwpercelen, en anderzijds door de stijging van de vastgoedprijzen.

Kleinere woningen vragen slimme oplossingen. Een slaapbank past perfect in dit verhaal. In plaats van een extra gastenkamer te voorzien, kan je een zetelbed in de woonkamer plaatsen. In enkele seconden tover je deze sofa om in een comfortabele slaapplaats. En dankzij de fraai vormgeving hoef je niet in te boeten op stijl.

 

Kijk ook hier eens

Leave a Comment