Interieur

De leukste inspiratie voor wanddecoratie

posted by Mirthe 15 januari 2023 0 comments

De muren in ons huis zijn eigenlijk een blank canvas: wanneer je verhuist en je nieuwe woning gaat opleuken, kun je dat heel goed doen door de wanden te decoreren. En dat gaat verder dan alleen een muurtje schilderen in een leuke kleur. Met je wanden kun je zoveel meer! In dit artikel delen we graag de mooiste en leukste inspiratie voor originele wanddecoratie. Kijk je mee?

Accentmuren

Een mooie manier om je huis een bijzonder aanzicht te geven is door een accentmuur te creëren met een bijzonder behang. Behangwinkels hebben tegenwoordig honderden verschillende opties, dus er zit hoe dan ook iets bij dat past bij jouw smaak. Bang dat behangen een te grote uitdaging is? Niet nodig! Zelfklevend behang zorgt ervoor dat je niet meer aan de slag hoeft met grote potten behanglijm. Kies een gekaderde muur die niet te groot is, in bijvoorbeeld de eet- of woonkamer. En wil je niet direct op de muur plakken? Dan kun je bij de bouwmarkt ook een houten plaat kopen die je in plaats daarvan behangt. Daar kun je alle kanten mee op in huis!

Sierlijsten op de muur

Een muur wordt een stuk minder saai wanneer je er mooie sierlijsten op aanbrengt. In oude herenhuizen horen sierlijsten daadwerkelijk bij het interieur, maar ook jouw moderne woning of appartement kun je prachtig klassiek aankleden door het maken van sierlijsten die je op de muur bevestigt. Online zijn honderden tutorials te vinden en met een middagje DIY’en kom je al een heel eind. Extra mooi: wanneer je een schilderij in een sierlijst hangt en de sierlijsten het schilderij omkaderen. Chique!

Wandplanken

Wil je graag extra opbergruimte creëren in huis die je kunt gebruiken om je mooiste boeken, accessoires en herinneringen ten toon te stellen? Denk dan eens aan mooie wandplanken! Een wandplank kun je in alle vormen en maten krijgen. Zowel enkel, dubbel als met meerdere vakken: wat jij wilt, is mogelijk. Zeker modulaire wandsystemen kun je precies ontwerpen naar jouw wensen. En hoewel je de wandplanken stevig bevestigd aan de muur en ze er dus een tijdje zullen zitten, kun je met de spulletjes die je in de wandplanken zet eindeloos variëren. Zo kun je je woon- of slaapkamer telkens weer een nieuw aanzicht geven, alleen maar door accessoires aan te passen.

Wees creatief

Naast bovenstaande ideeën kan er eigenlijk nog zoveel meer. Zo kun je een eigen muurschildering maken, een wand volhangen met de mooiste foto’s, prints en kunstwerken of een kunstwerk in reliëf maken en dat op de muur bevestigen. De mogelijkheden zijn eindeloos en je muur geeft jou de ultieme kans om je woning verder te personaliseren. Hoe ga jij het aanpakken?

 

Kijk ook hier eens

Leave a Comment