Interieur

Gedenkplek in huis

posted by Mirthe 3 februari 2016 0 comments
witte lijst met bloemenvaas

Een geliefde verliezen is een treurig moment. Ondanks dat je diegene niet meer in het echt dicht bij je kan hebben, kan het soms erg fijn zijn om een gedenkplek in je huis te hebben. En dit hoeft helemaal niet treurig of somber te zijn! Het is juist een plek waar je met een glimlach naar moet kunnen kijken met goede herinneringen. Er zijn dan ook vele manieren om een gedenkplek voor iemand te maken, of het nou voor een familielid of een huisdier is.

Altaartje
Een kleine gedenkplek in huis kan al op een simpele manier. Kies een locatie die je zelf het meest geschikt vind. Dit kan zijn bovenop een kastje of zelfs door speciaal daarvoor opgehangen plankje. Hierop kun je een foto’s plaatsen en eventueel een mooie urn als de overledenen is gecremeerd. Je kunt het plekje verder mooi maken door middel van bloemen of kaarsjes die je aansteekt als je aan diegene denkt. Om het nog persoonlijker te maken kun je ook voorwerpen van diegene plaatsen. Hierbij kan je denken aan een haarlok, een knuffeltje of een ring.

Sieraden
Een gedenksieraad is iets dat je altijd dicht bij je draagt. Dit kan een sieraad zijn dat van de persoon in kwestie was, een foto met een hanger waar een foto in zit, of zelfs assieraden. Bij die laatste wordt een deel van de as verwerkt in een sieraad. Dit kan een hangertje zijn, maar ook een ring of armband. Ook is het mogelijk om een vingerafdruk te gebruiken als symbool. Het sieraad kun je een mooie plek in huis geven op het moment dat je hem niet bij je draagt.

Boom planten
Heb je een tuin? Dan kun je een boompje planten in nagedachtenis van de overledenen. Op die manier heb je het symbool dat diegene voortleeft in de natuur. Door een fruitboom te nemen, kun je er zelfs de vruchten van plukken in de zomer en zal de bloesem die van tevoren aan de boom hangt een mooie uitstraling geven aan je tuin.

Huisdieren
Omdat huisdieren ons zo dicht in het hart liggen, is het helemaal geen raar idee om hier ook een gedenkplaatsje voor te maken. Voor een kat kun je dit doen op de plek waar hij het liefste lag. En voor een hond is de plek van de bench of hondenhok een goede locatie. Dat is de plek waar je het snelste heen zal kijken. Ook hier kunnen voorwerpen gebruikt worden als extraatje. Een hond heeft vaak een favoriete knuffeltje of speeltje. En een kat kan een halsbandje hebben gedragen.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment