Interieur

3 tips voor een overzichtelijk opgeruimd huis

posted by Mirthe 22 augustus 2019 0 comments

Hou jij ook zo van rust in je hoofd? Vaak betekent rust in je omgeving ook een lekker opgeruimd hoofd. Maar dat betekent dus dat je jouw huis netjes en op orde moet houden. Hoe doe je dat nou makkelijk en vooral, hoe zorg je dat je huis overzichtelijk en opgeruimd blijft? Deze 3 tips helpen je een overzichtelijk, opgeruimd huis te krijgen en te houden. Wil je helemaal iets anders, ga dan voor de totale make-over. Zo geef je jouw huis een totale make-over!

1.      Prioriteiten stellen

Het belangrijkste bij het opruimen van je huis is prioriteiten stellen. Zorg dat je belangrijke papieren en waardevolle spullen als familiestukken en dure sieraden bewaart in een goede inbouwkluis. Daarna is het zaak alle kamers door te gaan op zoek naar spullen die je gedurende langere tijd al niet meer gebruikt hebt. Als je een artikel in je huis al een jaar niet hebt gebruikt, hoe belangrijk is het dan voor je? Misschien kun je het product dan net zo goed weggeven aan een bekende, naar de kringloop brengen of gewoon weggooien. Andere spullen gebruik je misschien niet zo vaak, maar wel regelmatig. Dat geldt natuurlijk voor zoiets als kerstspullen, maar je zult vast meer dingen in huis hebben die je niet zo vaak nodig hebt. Leg dit op een plek waar je er goed bij kunt, maar niet constant tegenaan kijkt. Ten slotte heb je de gebruiksvoorwerpen die je vaak nodig hebt en gebruikt, die leg je voor het grijpen neer en mogen ook best in het zicht staan.

2.      Een vaste plek

Het is belangrijk spullen een vaste plek te geven. Dat voorkomt dat je op een gehaast moment nog acuut op zoek moet naar je portemonnee, maar het scheelt je ook tijd omdat je een routine kunt ontwikkelen. Bovendien staat het rustiger als je spullen netjes opgeruimd weglegt in plaats van her en der maar zo wat spullen neer te gooien gewoon omdat het kan. Denk na over de looproutes in jouw huis en deel aan de hand daarvan de spullen in op een logische plek. Zorg bovendien dat er niet teveel decoratieve accessoires staan. Die geven de vaste plekken een onrustige aanblik en dat is nou net wat je niet wilde hebben.

3.      Investeer in goede kasten

Kasten zijn onmisbaar als je houdt van een opgeruimd huis. Je kunt per vak spullen die bij elkaar horen bij elkaar opbergen. Je kunt zaken opstapelen zonder dat het er gek uitziet en je geeft je huis een rustige aanblik, omdat spullen achter een deurtje zijn verdwenen. Het is wel belangrijk om ook achter dat deurtje spullen netjes geordend te houden, anders ben je alleen bezig met verplaatsen van een probleem in plaats van het daadwerkelijk aanpakken.

Deze drie tips helpen je om je huis netjes en overzichtelijk te houden. Je zult zien dat je er een stuk rustiger van wordt en dat het je leven écht makkelijker maakt.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment