Interieur

De mogelijkheden van een spanplafond in je woonkamer

posted by Mirthe 22 november 2017 0 comments

Je zal er misschien niet meteen aan denken, maar het plafond van je woonkamer speelt een grote rol in de algemene sfeer van de ruimte. Het is niet voor niks dat veel mensen onder de indruk zijn van mooie plafonds met veel details en unieke ornamenten. Natuurlijk sluiten deze klassieke plafonds niet aan op ieders stijl, maar het is wel een mooi voorbeeld van de sfeer die een plafond met zich mee kan brengen. Voor je woonkamer is het dus belangrijk om te kijken naar de uitstraling van je plafond. Vooral oudere huizen kunnen plafonds hebben met enkele barsten of gips dat aan het afbrokkelen is. Dit past misschien niet bij de moderne en strakke inrichting die je voor ogen had. Spanplafonds zijn in deze situaties een echte uitkomst.

De voordelen van spanplafonds

Het plaatsen van een nieuw plafond kan een flinke ingreep zijn. Vooral in je woonkamer, aangezien deze ruimte voor veel mensen vrijwel onmisbaar is. Daarom is het wel zo fijn wanneer je nieuwe plafond zo snel mogelijk geplaatst kan worden. Dat is het grote voordeel van spanplafonds, aangezien deze plafonds binnen een dag geplaatst kunnen worden. De reden hiervoor is simpel: een spanplafond wordt over je bestaande plafond heen geplaatst. Dit betekent dat er niks afgebroken wordt en dat een ervaren bedrijf zoals Plameco meteen aan de slag kan gaan. De naam zegt het natuurlijk al: een spanplafond wordt gespannen. Met een aantal onzichtbare bevestigingspunten wordt het kunststof plafond aangebracht voor een strak resultaat.

Verbeterde akoestiek

Heb je een grote woonkamer met een hoog plafond? Dan herken je misschien wel het probleem van een vervelende galm die door de ruimte klinkt. Vooral tijdens feestjes kan deze echo erg vervelend zijn, aangezien het moeilijker wordt om elkaar te verstaan. Je kunt dit probleem voorkomen door te kiezen voor een spanplafond dat de akoestiek van je woonkamer verbetert. Aan de ene kant helpt het om je huidige plafond te verlagen met behulp van een spanplafond, maar de gebruikte materialen kunnen ook een rol spelen in het verminderen van die vervelende galm. Om deze reden heeft Plameco speciale spanplafonds uitgevonden die ontwikkeld zijn om de akoestiek in de ruimte te verbeteren. Zo kan je elkaar zonder problemen verstaan en voelt de ruimte meteen knusser en gezelliger aan.

Licht en apparatuur inbouwen

Heb je een modern interieur in je woonkamer? Dan wil je waarschijnlijk zo min mogelijk losse kabels en lichten in de ruimte hebben. Spanplafonds zijn op dat gebied een echte uitkomst, aangezien deze plafonds ideaal zijn voor het inbouwen van lampen en apparatuur. Omdat de plafonds onder je bestaande plafond worden geplaatst, ontstaat er een lege ruimte. Deze ruimte is perfect voor het wegstoppen van kabels. Zo is het mogelijk om speakers van je home cinema set in te bouwen. Je weet zeker dat de afwerking strak en netjes is en je hebt geen losse speakers die de ruimte onnodig vullen en rommelig doen ogen. Heb je altijd al lampen in je plafond willen verwerken, maar leek het een te grote operatie? Wanneer je een spanplafond laat plaatsen, heb je alle ruimte om je favoriete lampen in het plafond te laten verwerken. Je kunt dus de perfecte lampen uitzoeken voor je getransformeerde woonkamer.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment