Interieur

De leukste keukenstijlen van dit moment: welke stijl past bij jou?

posted by Mirthe 18 september 2019 0 comments

Zoals je misschien wel weet, komen keukens in allerlei stijlen en is er voor ieder persoon wel een keukenstijl te vinden die hem of haar aanspreekt. Wil je ook graag een nieuwe keuken, maar weet je nog niet zeker welke keukenstijl er bij je past? Lees dan snel verder, want in dit artikel zetten we de verschillende keukenstijlen op een rijtje om je op weg te helpen!

Industriële stijl

Keukens in industriële stijl zijn zeer trendy op dit moment. Een industriële keuken is vaak erg stoer en is te herkennen aan het materiaalgebruik: denk maar bijvoorbeeld aan roestvrijstaal, beton en hout. De uitstraling is erg industrieel (zoals de naam al doet vermoeden) en details zoals RVS handgrepen, betonnen of houten werkbladen dragen bij aan de stoere look. Om de keuken extra industrieel te maken, zijn pijpleidingen vaak “open” en kun je deze dus gewoon zien. Deze open structuur wordt extra versterkt door voor een keukeneiland en open kasten te kiezen.

Designerstijl

Bij designkeukens staat luxe centraal en de stijl is erg artistiek en modern tegelijk. Je zult veel moderne, abstracte en strakke elementen tegenkomen in zo’n keuken en vaak worden er luxe materialen gebruikt. Ook mag modern apparatuur natuurlijk niet ontbreken. Designkeukens zijn vaak ruim opgezet, waardoor je veel ruimte hebt voor bijvoorbeeld een grote oven, een koelkast in Amerikaanse stijl en een inbouw-spoelbak.

Moderne stijl

Naast designkeukens zijn moderne keukens ook strak qua opbouw. Een moderne keuken heeft vaak rechte lijnen en rechthoekige vormen. Verder is alles glad afgewerkt en wordt er vaak voor een witte kleur gekozen. Wit geeft een ruimtelijke sfeer en als je dit combineert met hoogglans, dan geeft het de keuken een extra uniek effect. Moderne keukens zijn meestal praktisch ingericht, met veel opbergruimte waar slim over nagedacht is. Denk maar bijvoorbeeld aan extra brede lades, een handige carrousel-kast en zeer modern keukenapparatuur met alles erop en eraan.

Klassieke stijl

Als je van elegante keukens houdt, dan is een keuken in klassieke stijl erg geschikt. Deze stijl is de oudste van alle genoemde stijlen in dit artikel en herken je aan een rijke uitstraling die orde en harmonie met zich meebrengt. Ook zijn klassieke keukens een beetje romantisch en hebben ze vaak hangkasten met glazen deuren en een schouw. Dit geeft een zeer gemoedelijke en huiselijke sfeer. Zelf waren helemaal weg van deze houten keukens met een klassiek tintje.

Landelijke stijl

Keukens in landelijke stijl zijn erg authentiek en hebben een warme uitstraling die tegelijkertijd robuust oogt. De robuustheid komt door gebruikmaking van natuurlijke materialen zoals hout en stenen. De afwerkingen zijn echter weer nostalgisch, waardoor je bijvoorbeeld keukenkastjes krijgt met sierlijke deuren en handgrepen. Landelijke keukens kun je in zowel lichte als donkere kleuren kiezen, maar vaak wordt er gekozen voor een rustig kleurenpalet in bijvoorbeeld zwart of wit. Uiteraard kun je deze kleuren ook combineren en zo je eigen stijl wat meer laten doorschemeren.

Stoere stijl

Een stoere keuken herken je aan het gebruik van donkere kleuren zoals antraciet en zwart. Verder dragen robuuste materialen zoals beton ook bij aan de stoere uitstraling. Je kunt dus bijvoorbeeld kiezen voor een werkblad van (massief of gedeeltelijk) beton. Kies je ervoor om alleen de buitenlaag van beton te voorzien, dan scheelt dit in de kosten en het gewicht. Combineer het met oud hout om de keuken een karakteristieke en geleefde uitstraling te geven.

Ten slotte willen we als tip meegeven dat het slim is om van tevoren te bedenken wat je budget is. Zo voorkom je dat je een te dure keuken aanschaft en voor onaangename verrassingen komt te staan. Gelukkig betekent mooi niet meteen dat het onbetaalbaar is, want tegenwoordig zijn er ook heel wat keukens te koop waar je geen fortuin aan uit hoeft te geven!

Kijk ook hier eens

Leave a Comment