Interieur

Industriële woonkamer inrichting

posted by Mirthe 25 september 2016 0 comments

Wonen op een minimalistische en sobere manier spreekt veel jonge mensen aan. Een no-nonsens interieur wat tegelijkertijd functioneel is. Geen overbodige prullen. Spullen waar je ook echt wat aan hebt en tegelijkertijd mooi zijn om naar te kijken. De industriele woonkamer heeft bepaalde kenmerken die steeds weer gezien worden in deze woonstijl. De sfeer van het industrieel wonen is min of meer gebaseerd op oude fabrieksgebouwen en scholen. Lampen die vroeger in de fabriek werden gebruikt boven de werktafels van de arbeiders zijn grof, ruw en voorzien van grote schroeven. Echt een accessoire wat mensen graag zien in de industriele woonkamer.

Kenmerkend voor de industriestijl

Wanneer je van plan bent om je interieur om te toveren tot industriele woonkamer is het verstandig om rekening te houden met een aantal zaken. Zo zijn de kleuren die worden gebruikt neutraal. Wit, zwart en grijs wordt dan ook veel gezien. Functionele verlichting als fabriekslampen geven de ruimte een prachtige uitstraling. Metalen kasten en zware houten meubelen hebben altijd een functie. Beton is ook een materiaal wat veel voorkomt bij deze vorm van wonen. Een betonnen aanrecht in de keuken is een hot item op het gebied van industrieel wonen. Wanneer je een keuken hebt die als open keuken naast je woonkamer is gesitueerd, kun je de overweging maken om deze meteen ook aan te pakken en een industriele keuken te creëren.

Stoer en robuust

Van de trend industrieel wonen wordt vaak gedacht dat deze koud en kil is. Toch is dit niet helemaal waar. Wanneer er goede accenten worden gebruikt kun je de ruimte opfleuren. Grijstinten en ruwe accessoires zijn kenmerkend voor deze inrichting. Ook het minimalistische komt terug in dit interieur. Wanneer er een mooie accentkleur wordt gebruikt zal de ruimte gezelliger ogen. Iemand die deze manier van wonen aanhangt vindt het geweldig om in een loft, oud fabriekspand of school te wonen. Alles wat in zo’n pand aanwezig is mag gezien worden. Oude radiatoren en leidingen zullen zeker niet worden weggewerkt maar juist worden behouden. Het is niet voor iedereen weggelegd om in zo’n mooi pand te wonen. Daarom wat tips voor een mooi industrieel interieur in een gewone rijtjeswoning.

Tips en inspiratie

Wanneer je de woonruimte een industrieel uiterlijk wilt geven maar toch je huidige interieur niet helemaal wil wegdoen, dan is het mogelijk om met verschillende industriele accessoires een andere look aan te brengen. Heb je een modern interieur? Ga dan bedenken wat je wilt veranderen. Doe je iets aan de muren en/of de vloeren? Dit zal al snel een geheel andere look kunnen geven. Bakstenen muren zijn prachtig voor een industrieel wooninterieur maar kan helaas in een huurhuis niet altijd gerealiseerd worden. Ga dan kijken wat wel de mogelijkheden zijn. Er is tegenwoordig veel keus in alternatieven. Staal is ook een materiaal wat veel toegepast wordt in deze stijl van wonen. Je kunt dit in de vorm van wat meubilair in je woonkamer toepassen. Ook warm hout en beton kan met wat fantasie je interieur helemaal veranderen. Kijk voor inspiratie op de desbetreffende websites en laat je informeren wat er allemaal mogelijk is op het gebied van het minimalistisch en industrieel inrichten.

 

Kijk ook hier eens

Leave a Comment