Tuin

Tips voor het inrichten van een kleine tuin

posted by Mirthe 29 september 2016 0 comments

Een mooi ingerichte tuin is een van de fijnste dingen. Hoe lekker is het om in de lente en zomer volop te kunnen genieten van het weer met een prettig ingerichte tuin. Het inrichten van een tuin wordt door veel mensen dan ook als een leuk iets gezien. Dit betekent overigens niet dat het altijd makkelijk is om de juiste keuze te maken voor meubels en planten. Kleine tuintjes inrichten is dan ook best een moeilijke klus. Heb je een kleine tuin? Geen paniek! Wij hebben de tips die je gaan helpen bij het slim inrichten en optimaal gebruik maken van de ruimte.

Eerste stap

Voor dat je aan de slag gaat met de verschillende stijlen waarin je je tuin kunt inrichten is het eerst belangrijk om goed na te denken hoe je de ruimte in jouw tuin optimaal kunt benutten. Wil je bijvoorbeeld een stukje gras in de tuin voor de kinderen om te spelen? Of kan alles betegeld worden en gaat het puur om de indeling van planten en bloemen? Het is daarbij handig om een plattegrond te maken van de tuin met de bijbehorende afmetingen. Houdt hierbij rekening met de invalshoek van de zon. Het is namelijk wel fijn om een zit hoek te hebben die niet volledig in de schaduw is. Daarnaast is het ook goed om rekening te houden met de functie van de tuin. In sommige gevallen is er namelijk ook een pad naar een achterdeur. In dit geval is het belangrijk dat het tuinpad wel goed bewandelbaar blijft.

Voordelen

Ondanks dat je in het begin misschien wel een beetje baalt van de grote van de tuin, hoeft dit helemaal niet nadelig te zijn. Ten eerste zorgt het namelijk voor minder onderhoud. Heb je bijna geen bloemen of planten? Dan heb je zelfs bijna helemaal geen onderhoud. Daarnaast is deze tuin ideaal voor en klassieke inrichting. Heb je een verhoging in je tuin? Dit kan juist zorgen voor meer diepte in de tuin door middel van een klein trapje. Je zou er ook niet gelijk aan denken, maar zelfs in een wat kleinere tuin zijn bomen erg belangrijk. Dit kan namelijk veel diepte creeren in de tuin. Daarnaast ideaal voor decoratie. Wel is het belangrijk om te kiezen voor wat smallere boompjes en goed rekening te houden met de hoogte.

Heb jij nog tips voor het inrichten van je tuin? Laat dan vooral even een reactie achter.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment