Tuin

Tips voor het aanleggen van een zwembad in de tuin

posted by Mirthe 11 februari 2017 0 comments
zwembad in de tuin met zwembadoverkapping

Wat is er nou leuker in de zomer dan een zwembad in de tuin? Jij kunt erin afkoelen, je kinderen kunnen lekker spelen. Omdat een zwembad in je tuin aanleggen niet een eenvoudige opgave is heeft zwembad-overkapping.com hier een paar tips opgesteld om je te helpen met het onderhoud en de verschillende opties.

Het budget:
Als je eraan denkt om een zwembad in je tuin aan te leggen moet je weten dat een zwembad je tussen de €1.000en €10.000 kan kosten. De prijs ligt hier vooral aan hoe groot wil je je zwembad en welke opties wil je erin hebben. Hier is de regel, hoe groter en luxer, hoe duurder.

Wel een trap of geen trap in je zwembad?:
Als je een zwembad in je tuin aanlegt kun je eraan denken om er een trapje in te stoppen. Of je dit doet of niet ligt volledig aan jou. Een tip is wel dat als je kleine kinderen hebt het erg handig is om er wel voor te kiezen een trapje in het zwembad te plaatsen. Dit maakt het namelijk een stuk makkelijker voor ze om uit het zwembad te komen.

Je zwembad onderhouden:
Hoe groter je zwembad is hoe meer werk je aan het onderhoud gaat hebben. Aanbevolen voor het schoonhouden van je zwembad wordt het gebruik van een bodemzuiger, een schepnet om al het drijfvuil weg te halen en een chloortablet om het water te zuiveren.

zwembadoverkapping

Je zwembad overdekken:
Als je wilt kiezen voor een zwembadoverdekking kun je natuurlijk kiezen voor een automatisch schuivende zwembadcover, maar een veel goedkopere en snellere optie is een dekzeil. Als je ervoor kiest om je zwembad af te dekken betekent dit wel dat je veel minder tijd hoeft te besteden aan het schoonmaken van je zwembad.

 

Kijk ook hier eens

Leave a Comment