Tuin

Waarom grondspots in de tuin?

posted by Mirthe 19 mei 2021 0 comments

Grondspots zijn een vorm van tuinverlichting die vaak wordt gezien als een chique en afgewerkte oplossing om buitenomgevingen te verlichten. Omdat de inbouwlamp en de bedrading grotendeels onder de grond zitten, valt de grondspot niet erg op en kan je hier niet over struikelen. Pas ’s avonds, als de grondspots voor buiten aangaan, creëren de lampen pas echt een indrukwekkende verlichtingservaring. Grondspots worden vaak langs paden, in terrassen of onder bomen geplaatst, om deze prachtig van onder te verlichten.

Grondspots buiten plaatsen: waar moet ik op letten?

Zorg allereest dat je de juiste grondspot aanschaft. Bedenk van te voren wat de diameter en inbouwdiepte van jouw grondspot moeten zijn. Let ook goed op of de grondspot die je aanschaft inclusief of exclusief lichtbron komt. Zo kun je er eventueel een lamp bijkopen en voor kom je teleurstellingen. De LED grondspot GU10 wordt over het algemeen het meest verkocht.

Als je de lamp hebt aangeschaft is het van belang dat deze goed geplaatst wordt. Het is belangrijk om de grondspot voor buiten niet in een kuil te plaatsen en te zorgen dat regenwater goed wegloopt en niet rondom de spot blijft liggen. Daarnaast moet de kabelverbinding goed waterdicht zijn. Vaak wordt dit gedaan met een gietmoffen. Grondspots hebben een waterdichte behuizing, maar zijn niet geschikt om constant onder water te staan. Om gevaarlijke situaties te voorkomen, wordt er aangeraden om het installeren van grondspots voor buiten uit te besteden wanneer je er niet zeker van bent dat je de grondspot volledig waterdicht kan verbinden met het elektriciteitsnet.

Waar haal ik mijn grondspot?

Elektrototaalmarkt biedt een breed assortiment aan buitenverlichting, waaronder verschillende soorten grondspots voor buiten. Daarnaast kan je meteen je benodigde kabels, wartels en gietmoffen erbij bestellen. Koop bij Elektrototaalmarkt jouw nieuwe grondspot vanuit je luie stoel en deze wordt aan je deur geleverd. Bestel je op een werkdag voor 16:30? Dan staat hij zelfs al de volgende dag bij jou op de stoep. Bij een bestelling boven de 150 euro worden er geen verzendkosten gerekend.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment