Tuin

Hoe onderhoud je je tuin tijdens warme zomerdagen?

posted by Mirthe 5 juni 2015 0 comments

De maanden juni, juli en augustus zijn vaak warme zomermaanden die met het nodige mooie mooie weer en onweer worden ingevuld. Nu is dat lekkere zomerweer erg goed voor je tuin. Alles staat in bloei en overal is het een stuk aangenamer. Toch gaat er aan deze bloei zeker iets vooraf: goed onderhoud. En natuurlijk is het ook tijdens de warme zomermaanden van belang om je tuin van het nodige onderhoud te voorzien.

Geef je tuin voldoende water
Hoewel de zomer een aangename periode is, brengt het vaak een droge temperatuur met zich mee. Je tuin zal dan ook regelmatig dorst hebben. Daarom is het belangrijk veel water te sproeien in de tuin ten tijde van droogte. Doe dit bij voorkeur in de avond. Overdag wordt het water namelijk door de zonnewarmte verdampt. Heb je planten in potten staan? Deze hebben echt elke dag vers water nodig!

Hoe onderhoud je het gazon?
Als je beschikt over een gazon, is het belangrijk deze om deze om de 8 tot 10 dagen te maaien. Schimmels en onkruid kun je tegengaan door het gemaaide gras bij elkaar te harken. Bovendien voorkom je daarmee ook de gele plekken in je grasveld. Wellicht is het handig om daarom een maaier aan te schaffen met opvangbak waarin je het gemaaide gras kunt opvangen.

Vergeet je tuinset niet
Natuurlijk mag je ook de tuinmeubels niet vergeten. Het is belangrijk deze goed te onderhouden, want daarmee bevorder je de levensduur. Als je opbergruimte hebt voor je tuinset, ruim je tuinstoelen dan ook daadwerkelijk op bij een onweersbui. Hoewel de meeste tuinsets wel tegen een regenbuitje kunnen, gaan ze toch langer mee als je ze zorgvuldig opbergt. De meeste loungesets kun je gemakkelijk met een vochtig doekje schoonmaken.

Juist in de zomer is het belangrijk hiermee aan de slag te gaan. Je zult dan nog meer genieten van je verblijf in de tuin!

Kijk ook hier eens