Tuin

Alles wat je moet weten over het hebben van een vijver

posted by Mirthe 24 april 2019 0 comments

Wil jij een nieuwe tuin laten aanleggen of kan jouw huidige tuin wel wat extra’s gebruiken? Dan is een vijver misschien iets voor jou. Een vijver kan jouw tuin een chique, koninklijke uitstraling geven en biedt veel vermaak. Bovendien is er voor elk soort tuin een passende vijver verkrijgbaar. Wil jij een vijver laten aanleggen in jouw tuin? Wij vertellen je alles wat je moet weten over het hebben van een vijver.

Verschillende soorten vijvers

Op het gebied van vijvers zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo kan je kiezen voor een vijver waarin de processen van de natuur centraal staan, maar kan je ook kiezen voor een vijver die uitgerust is met de nieuwste vijvertechniek. Welk soort vijver het beste bij jou past is afhankelijk van jouw tuin, het doel van de vijver en hoeveel tijd je kwijt wil zijn aan het onderhouden van de vijver. Zo kost een grote siervijver met vissen meer geld en tijd om te onderhouden dan een eenvoudige spiegelvijver, die puur is aangelegd om een tuin groter te laten lijken.

Vijverleven

De meeste vijvers bevatten een aantal verschillende vijverplanten en vijverdieren. De vijverplanten zorgen er voor dat de vijver een mooie uitstraling heeft en gezond blijft. De meeste dieren in de vijver hebben slechts een sierfunctie, maar sommige dieren kunnen er net als de vijverplanten voor zorgen dat de vijver gezond blijft. Het aanbod op het gebied van vijverplanten en vijverdieren is groot. Hierdoor kan het lastig zijn om een keuze te maken. Bij het kiezen van de juiste vijverplanten en -dieren is het daarom belangrijk om goed te kijken naar hoeveel onderhouden ze behoeven. Daarnaast is het belangrijk dat de planten en de dieren bij elkaar passen. Sommige vissen eten bepaalde vijverplanten, waardoor ze niet samen in één vijver kunnen worden geplaatst. Ben jij bezig met het vullen van jouw vijver en twijfel je over je keuze? Dan is het aan te raden om een expert om advies te vragen.

Vijvertechniek

De planten en dieren in de vijver kunnen er soms voor zorgen dat de vijver gezond blijft, maar ze kunnen de vijver ook vervuilen. Daarom is goede vijvertechniek onmisbaar. De vijvertechniek zorgt er voor dat de vijver schoon en gezond blijft, zodat alle vissen en planten er goed kunnen leven. Vijvertechniek bestaat onder andere uit vijverpompen, vijverfilters, vijverzuiveraars, vijverbeluchters, vijverskimmers en vijverzuigers. Al deze onderdelen zorgen er voor dat de vijver gezond en schoon blijft, zodat jij jarenlang kunt genieten van een prachtige vijver.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment