Tuin

Tips voor een bijzonder ontwerp van je tuin

posted by Mirthe 18 augustus 2013 0 comments

Wanneer je over een tuin beschikt, is het fijn om deze zodanig in te richten dat je er optimaal plezier aan beleeft. Zodat het een plek is waar je kunt bijkomen na een drukke dag. Een plek waar je iedere keer weer tot rust kunt komen. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? In dit artikel enkele tips om je een eindje op weg te helpen.

Soort tuin
De mogelijkheden zijn afhankelijk van de soort tuin. En dan gaat het met name om de grootte. In een villatuin kan je zoveel kwijt als je maar wilt, terwijl je in een tuin van 20m2 prioriteiten moet gaan stellen. Toch maakt de grootte van de tuin niet uit als het gaat om het creëren van een rustoord. Bij ieder formaat is het mogelijk om een plekje te ontwerpen waar jij je fijn voelt, waar jij je thuis voelt.

Zelf doen of uitbesteden?
Bij het ontwerpen van een tuin kom je vroeg of laat bij de vraag terecht of je het project zelf op je gaat nemen of dat je dit uitbesteedt. Laat je het door een tuinarchitect doen, dan kan hij of zij op een professionele wijze het ontwerp maken en (laten) uitvoeren. Dit kun je bijvoorbeeld laten doen door landschapsarchitect van Leuken. Ook kun je zelf inspiratie opdoen door middel van het lezen van tuinmagazines of bijvoorbeeld online blogs.

Er zijn tal van mogelijkheden wanneer het aankomt op het ontwerp van je tuin. Je kunt het zo bijzonder maken als je zelf wilt. Maak gebruik van de principes van feng shui voor een optimale bron van rust of creëer een waar kinderparadijs. Het hangt helemaal af van wat jij wilt. En natuurlijk van je budget. Je kunt het zo uitgebreid doen als je zelf wilt, maar ook voor een lager bedrag zijn er voldoende mogelijkheden. Zolang je maar goed zoekt en je creativiteit erop loslaat!

Kijk ook hier eens