Tuin

Tuinmeubeltrends 2016

posted by Mirthe 3 juli 2016 0 comments
tuinkussens op maat

Tuinmeubelen maken de laatste jaren behoorlijke ontwikkelingen door. Nog niet zo lang geleden werden er vaak kunststof meubelen gebruikt voor in de tuin. Deze hebben natuurlijk het grote voordeel dat ze tegen weersinvloeden kunnen maar ook, wanneer ze vuil zijn, weer gemakkelijk zijn schoon te maken. Wanneer je dergelijke tuinmeubelen aanschaft, kan je ze ook nu nog in verschillende kleuren kopen. Het kunnen van bepaalde merksoorten stevige stoelen zijn waarbij het wel belangrijk is dat je ze tijdens de koude wintermaanden droog opslaat. Dat moet je doen voorkomen omdat ze anders te snel zullen verslijten.

Houten tuinmeubelen
Na de kunststof stoelen zijn de houten stoelen erg in trek geweest. Ze zijn stevig maar omdat ze van hout zijn gemaakt moeten ze ook onderhouden worden. Indien men geschilderde houten tuinmeubelen aanschaft moet je ze om de paar jaar wel schilderen om ze tegen de weersinvloeden te beschermen. Je kan ook niet geschilderde hardhouten tuinmeubelen aanschaffen. Deze moet je alleen maar ieder jaar schoonmaken en eventueel met beschermlaag, beits, overschilderen. Dat is niet zo veel werkt als van geschilderde tuinmeubelen.

Rieten tuinmeubelen
Ze zijn al een tijd lang erg in trek. Je hebt ze in verschillende maten, soorten en prijsklassen. Het zijn over het algemeen mooie tuinmeubelen die veel gebruikt worden. Vooral, als je er genoeg ruimte voor hebt in de tuin of op je terras, zijn het vooral de ronde die zeer mooi zijn. Wanneer je deze van het goede materiaal neemt zal je merken dat het dure tuinmeubelen zijn. Ze worden tegenwoordig van kunststof vervaardigd met een rieten uiterlijk. Je kan het niet van echt riet onderscheiden. Dit materiaal heeft wel het voordeel dat het tegen verschillende weersomstandigheden kan. Ook kan men deze rieten stoelen gemakkelijk, eventueel met een hoge drukspuit, schoonspuiten.

kussens op maat

Steigerhouten tuinmeubelen
De trend van de laatste paar jaar is om tuinmeubelen aan te schaffen of te maken van steigerhout. Het is een materiaalsoort wat een robuust uiterlijk geeft maar daarbij ook warmte uitstraalt. Door het gebruik van fijne kussens kan men dergelijke meubelen zeer comfortabel maken. De steigerhouten tuinmeubelen kan men zelf eenvoudig maken. Wanneer je voor dergelijke tuinmeubelen van steigerhout bouwtekeningen nodig hebt moet je naar de website bouwtekeningtuinmeubelen.nl gaan. Op deze site vind je meer dan 10.000 verschillende bouwtekeningen die je gratis kunt gebruiken als je lid bent geworden. Ook is er een speciale gids toegevoegd voor steigerhouten tuinmeubelen die je kunt gebruiken. Deze tuinmeubelen vinden steeds meer aftrek om te worden gemaakt.

Meer informatie over kussens voor jouw tuinmeubelset: www.maatkussens.nl

 

Kijk ook hier eens

Leave a Comment