Tuin

Berguitzicht in je tuin

posted by Mirthe 23 juni 2014 0 comments
tuin

In onze streken zijn tuinen meestal nogal plat, er is erg weinig hoogteverschil. Toch kun je met een simpele ingreep hele bergen en diepe dalen toevoegen aan je tuinuitzicht. En er kan nog veel meer!

Platte tuinen
In een tuin kun je heel eenvoudig hoogteverschillen toepassen, om toch een leuk en spannend ruimtelijk effect te krijgen. Hier en daar hoog je wat op, zodat je een hoge border of een terras op hoogte krijgt. Of je maakt een leuke zitkuil. Het zijn prima manieren, maar het blijft wat beperkt. Echte berguitzichten worden het niet. Onze tuinen blijven toch wat aan de platte kant.

Een kunstgreep
Om het ruimtelijke effect aan je tuin toe te voegen, kun je gebruik maken van een kunstgreep. Letterlijk. Je hangt aan een muur of schutting een tuinschilderij, met een afbeelding van het landschap naar keuze. Het tuinschilderij wordt gedrukt op een materiaal, dat bestand moet zijn tegen de verschillende weersomstandigheden, waar we ook mee te maken krijgen, zoals wind en regen.

Foto
De afbeelding op het tuinschilderij kan je meenemen naar verre streken en adembenemende vergezichten. Het leuke is, dat het niet nodig is je te beperken tot een afbeeldingaanbod van de leverancier van je tuinschilderij. Het is immers veel leuker, om een foto te gebruiken, die je zelf hebt gemaakt?

Mogelijkheden
Omdat je ook je eigen foto kunt gebruiken, hoef je je zelfs niet te beperken tot een afbeelding van een berg of vergezicht. Je kunt heel eenvoudig een bos aan de tuin toevoegen, of een helling met druivenranken. Misschien een beeldentuin? En natuurlijk kun je ook afbeeldingen van beroemde schilderijen gebruiken. Gebruik je fantasie, om een unieke tuin te creëren!

Kijk ook hier eens

Leave a Comment