Tuin

Voordelen van een tuin laten aanleggen door een hovenier en kostenindicatie

posted by Mirthe 1 juni 2017 0 comments

Heb je een fijne tuin, maar twijfel je nog hoe je deze wilt inrichten en onderhouden? Dan kan het handig zijn om een hoveniersbedrijf in te schakelen. Hoveniers hebben namelijk veel kennis en ervaring als het gaat om de aanleg en het onderhoud van tuinen en kunnen je zo flink wat werk uit handen nemen. In dit artikel vind je informatie over de voordelen van een tuin laten aanleggen door een hovenier.

De voordelen op een rijtje

Het eerste voordeel is dat hoveniers voor alle tuinen een advies op maat kunnen geven. Zij kunnen een plan bedenken voor de gehele tuin of voor een deel ervan. Ze zorgen ervoor dat de tuin één mooi geheel wordt en dat de stijl helemaal past bij jouw smaak en wensen. Zo krijg je een uniek en tijdloos ontwerp. Het tweede voordeel is dat een hovenier veel kennis heeft over planten, gras en grond. In het Nederlandse klimaat zijn niet alle planten geschikt voor de tuin. Ook per seizoen kan verschillen wat er wel en niet wil groeien. Hierbij is ook de keuze voor het soort grond van belang. De hovenier zal precies weten hoe je een buitenruimte moet inrichten om er optimaal van te genieten. Tot slot is het fijn dat hoveniers snel kunnen werken. Door hun ervaring kunnen zij snel een plan bedenken en het plan uitvoeren.

Kostenindicatie hovenier

De prijzen die een hovenier rekent hangen onder andere af van de precieze werkzaamheden. Zo kun je bij het aanleggen van een tuin denken aan een prijs van €40 tot €70 per vierkante meter. Tuinonderhoud is wat goedkoper, meestal tussen de €20 en €35 per uur. Het maken van een tuinontwerp kost doorgaans tussen de €150 en €350. Het vergelijken van meerdere offertes kan je helpen om op de kosten te besparen.

Bijkomende kosten

Daarnaast zijn er nog enkele zaken waar je rekening mee moet houden bij een kostenindicatie hovenier. Zo kunnen er voorrijkosten worden gerekend. Deze lopen vaak op naarmate je verder van het hoveniersbedrijf woont. Hier komen eventueel nog parkeerkosten bij. Vervolgens is de toegankelijkheid van de buitenruimte van belang. Is de tuin gemakkelijk te bereiken of is er bijvoorbeeld een hijskraan nodig? Tot slot is nog de staat van je tuin van belang. Als de hovenier ter voorbereiding nog oude planten en struiken moet verwijderen, dan zullen hier meestal extra kosten voor worden gerekend.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment