Tuin

Welke parasol past bij jou?

posted by Mirthe 27 juli 2020 0 comments

Deze zomer beloven er weer hoge temperaturen te komen. Als we op de weer rapporten van vorige zomers afgaan zal het dan ook weer erg benauwd en onaangenaam worden. Het wordt dan ook aangeraden om je goed voor te bereiden op de zomer door een parasol aan te schaffen, misschien zelfs wel twee als je een overvloed aan ruimte hebt. Toch kan je als consument verdwaald raken in de enorme keuze aan parasols, er zijn namelijk enorm veel soorten, voor- en nadelen en dingen waar je op moet letten. Wat deze dingen allemaal zijn ga je lezen op deze pagina.

De verschillende soorten parasols

Zoals ik eerder al zei kan je verstrikt raken in alle soorten en maten parasols. Zo heb je een staande maar ook een zwevende parasol. Daarnaast is er ook nog de keuze tussen een ronde of vierkante parasol en heb je verschillende voeten, kleuren, materialen en maten. Je kan dus beter eerst kijken wat in jouw tuin het beste past voordat je een parasol aanschaft.

De mast verschilt bij een staande parasol en zweef parasol. Dat is waar de parasol op leunt. In het geval van een staande parasol bevindt de mast zich in het midden maar bij een zweef parasol zit hij bijvoorbeeld langs je tafel. Daardoor heb je de mogelijkheid om meer ruimte te maken in je tuin. Er zit ook verschil in de voeten, denk hierbij aan een betonnen parasolvoeten of een granieten parasolvoeten.  Waar je op moet letten als je een parasol besteld is dat er bij de staande parasol geen voet geleverd wordt, dit wordt bij een zweef parasol wel gedaan.

Welke vorm en materiaal moet ik bestellen?

De vorm is zeker ook niet onbelangrijk. Wanneer je een parasol boven een tafel wil plaatsen, is het handiger om een ronde parasol aan te schaffen. De vierkante parasol is groter dan een ronde waardoor je met veel onhandigheden komt te zitten.

Nadat je de vorm van de parasol hebt bepaald, is het tijd voor het materiaal. Nadat je de vorm van de parasol hebt bepaald, is het tijd voor het materiaal. De meeste parasols worden geproduceerd met polyester. Dit komt omdat polyester lang mee gaat, stevig is en gemaakt is van kunststof. Het enige nadeel van dit materiaal is dat het kan verkleuren door de zon, dit is de reden waarom je beter altijd een beschermhoes om je parasol kan doen wanneer je je parasol niet gebruikt. Wat wel zo is is dat wanneer je een hogere kwaliteit polyester parasol koopt, de kwaliteit langer goed blijft.

Handige tips en aandachtspunten bij het aanschaffen van een parasol

Meteen de roos raak schieten gebeurd niet vaak bij het online aanschaffen van een parasol. Er is namelijk enorm veel keuze en daardoor wordt het moeilijker om een keuze te maken. Je kan verdrinken in het aanbod en niet meer weten welke parasol je wilt hebben.

Om je keuzestress wat te verminderen hebben wij een aantal tips voor je bij elkaar verzameld. De eerste tip is dat je op de voet van de parasol moet letten. Deze moet goed robuust zijn en verzwaard kunnen worden. De tweede tip is beslissen hoeveel ruimte je wil om je parasol heen. Muur parasols en zwevende parasols zorgen voor het meeste ruimte. Parasols met een lichte kleur verkoelen meer, maar worden wel sneller beschadigd en vies dan donkerdere kleuren parasols. Hopelijk jij nu door al deze informatie genoeg kennis over welke parasol jij zou moeten aanschaffen!

Kijk ook hier eens

Leave a Comment