Tuin

Warme zomeravonden met je eigen vuurtafel met gasbrander

posted by Mirthe 10 maart 2019 0 comments

Zit jij ook zo graag rond een lekker warm vuurtje? Binnen kun je dat natuurlijk met een open haard realiseren, maar ook buiten zijn genoeg nieuwe mogelijkheden voor je eigen vuurplaats.
Als je een buitenkachel of vuurtafel buiten plaatst, kun je veel langer genieten van je terras en tuin. Tot in de late uurtjes kun je lekker buiten zitten loungen. Een buitenkachel moet je alleen meestal op een vaste plaats installeren, in verband met onder andere de afvoer en door de rook kun je deze ook niet zomaar onder een afdak plaatsen. Met een vuurtafel met gasbrander kan dit wel!
Er is een groot aanbod kant en klare vuurtafels, maar als daar net niet bijzit waar je naar op zoek bent, dan is het ook vrij eenvoudig om er één zelf te maken. Zo kun je hem perfect combineren met de rest van je tuinmeubelen.

Gasbrander vuurtafel

Als je zelf een vuurtafel gaat maken, heb je ten eerste de gasbrander zelf nodig.
Bedenk, voor je een gasbrander kiest, in welke vorm tafel je hem wilt gaan gebruiken. In een rechthoekige tafel staat een rechthoekige gasbrander mooier, in een vierkante tafel een vierkante.
Ga je geen tafel, maar juist een vuurzuil maken, dan heb je daar natuurlijk ook de keuze tussen vierkant of rechthoekig.
Diverse, betrouwbare merken hebben een aanbod in beide vormen en ook in verschillende afmetingen.
Een vuurtafel op gas rookt niet, dus kun je deze ook onder een overkapping plaatsen.

Materialen voor de tafel

Je hebt in je hoofd een beeld van jouw ideale vuurtafel, je weet de vorm en dus welke vorm gasbrander er in moet komen, nu komt nog de keuze voor het materiaal van de tafel.

Heb je een bestaande houten tafel waar je de gasbrander in wilt zetten? Dan heb je aan een decoupeerzaag genoeg om de opening te maken voor de brander.
Ga je zelf een tafel maken, dan ligt de keuze voor hout het meest voor de hand. Gebeitst steigerhout of behandeld met een white wash geeft een trendy effect voor een relatief lage prijs, maar ook met hardhout kun je zelf een mooie tafel maken.
Ben je echt handig, dan kun je natuurlijk ook combinaties met andere materialen, zoals metalen maken. Welk materiaal je ook kiest, zorg in ieder geval dat de tafel stevig staat.
Wil je je vuurtafel helemaal mooi afmaken, maak dan onder de vuurtafel nog een ombouw voor de gasfles, met een deurtje voor het omwisselen. Zo krijg je een professionele look voor jouw zelfgemaakte vuurtafel met gasbrander!

Extra veiligheid

Voor de meeste standaard modellen gasbranders voor vuurtafels zijn ook glazen ombouw units verkrijgbaar.
Dit is zeker een aanrader. Het beschermt het vuur en het beschermt jou. Zo heb je geen onverwachte ongelukken als je uitschiet met je arm, of als er kinderen bij de vuurtafel zitten.
Ook geeft het glas nog een extra professionele uitstraling aan jouw zelfgemaakte vuurtafel.

Met een losse gasbrander voor een vuurtafel, ligt een eigen vuurtafel voor iedereen binnen handbereik!

Bron: Woonenleven.nl

Kijk ook hier eens

Leave a Comment