Klussen

Op zoek naar een lekdetectie in Tilburg?

posted by Mirthe 10 maart 2019 0 comments

Heeft je overlast van een lek in je woning, schuur, werkplek, etc., maar weet je niet waar het precies vandaan komt? In dit geval kan een lekdetectie een oplossing bieden. Doordat een lekdetectie de precieze plek van het lek aan kan wijzen, zonder dat er hak- en breekwerk aan te pas hoeft te komen. In dit artikel zullen we je meer vertellen over de verschillende manieren die gebruikt worden om het lek op te sporen tijdens een lekdetectie in Tilburg.

Warmtebeeldcamera gebruiken voor een lekdetectie in Tilburg

De meest gebruikte manier om een lekdetectie uit te voeren, is door gebruik te maken van een thermografische camera. Bij een lekkage komt natuurlijk water vrij. Dit water is in de meeste gevallen kouder dan de omgevingstemperatuur. Hierdoor kan een thermografische camera gemakkelijk zien waar de lekkage zich bevindt. Daarnaast kan het ook voorkomen dat het lek bestaat uit warm water. Ook in dit geval biedt een thermografische camera uitkomst. In dit geval is de lekkage namelijk hoger in temperatuur dan de omgeving. Uiteindelijk zal er een uitgebreid rapport opgesteld kunnen worden waarin beschreven staat waar het lek zich precies bevindt en hoe hier mee omgegaan kan worden.

Lekdetectie uitvoeren in Tilburg met behulp van ultrasoon geluid

Een andere manier om een lek op te sporen, is door middel van een ultrasoon detectie. Deze manier van een lek detecteren gaat via een zender en een ontvanger. Hierin geeft de zender continu een ultrasoon geluid die de ontvanger op zijn beurt opvangt. Een ultrasoon geluid is voor een persoon niet te horen en hierdoor zal er dus geen overlast door zijn. Deze methode maakt daardoor ook hak- en breekwerk overbodig en zal zorgen voor zeer nauwkeurige aanwijzing van het lek.

Endoscopie methode om een lekkage op te sporen

Naast bovengenoemde lekdetecties, zijn er nog enkele andere methodes die gebruikt kunnen worden. Een van deze methodes die naast ultrasoon geluid en een theromografische camera nog meer wordt gebruikt, is de Endoscopie methode. Deze methode maakt gebruik van een erg dunne slang waar een camera in zit gebouwd. Om de lekkage op te sporen wordt de slang in de leiding gelaten. Dit kan bijvoorbeeld via het toilet, de gootsteen, de douche, etc. Vervolgens kan er op een beeldscherm in de leiding gekeken worden. Hierdoor wordt op den duur de lekkage zichtbaar en kan er een uitgebreid rapport geschreven worden over waar het lek zich exact bevindt.

Voorkom onnodig hak- en breekwerk door het uitvoeren van een lekdetectie!

Zoals in bovenstaande methodes benoemt is, kan er dankzij een lekdetectie hak- en breekwerk voorkomen worden. In de meeste gevallen is een lekdetectie dan ook een goede investering als de precieze plek van het lek niet zichtbaar is. Daarnaast kan een lekdetectie ook uitkomst bieden als je denkt te weten waar het lek zit. Zo kan het voorkomen dat er op meerdere plekken een lekkage zit, waardoor je alsnog meer weg moet halen!

Bron: 123vrijwonen.nl

Kijk ook hier eens

Leave a Comment