Klussen

Redenen waarom een alarmsysteem de investering meer dan waard is

posted by Mirthe 16 maart 2016 0 comments

Woninginbraken komen nog al te vaak voor in Nederland. In kranten en op televisie komen vrijwel dagelijks berichten voorbij van woninginbraken en woninginvasies. Hierdoor overwegen veel mensen om een alarmsysteem voor de woning aan te schaffen. Met een alarmsysteem wordt de beveiliging van een woning namelijk een stuk beter. Op de veiligheid van jezelf en familieleden is natuurlijk geen enkele prijs te zetten. Helaas groeit het geld echter niet aan een boom in de tuin en moeten we constant afwegingen maken of iets de moeite waard is om in te investeren. Samen met de slotenmaker Rotterdam hebben we alle redenen op een rij gezet waarom een alarmsysteem de investering meer dan waard is.

Alarmsystemen zijn goedkoper dan je denkt

Veel mensen zijn in de veronderstelling dat een alarmsysteem voor een woning vele duizenden euro’s kost. Dit is echter niet waar. Er zijn namelijk bepaalde alarmsystemen op de markt voor enkele honderden euro’s en die je zelf kunt installeren. Ook een aansluiting van het systeem op een alarmcentrale waardoor de woning 24 uur per dag wordt gemonitord kan al voor ongeveer een tientje per maand.

Minder kans op inbraken

Een alarmsysteem zorgt ervoor dat de kans op inbraken significant omlaag gaat. Hiermee bespaar je natuurlijk ook kosten uit die komen kijken bij een woninginbraak. Hierbij worden namelijk kostbare spullen ontvreemd en krijg je te maken met inbraakschade. Veel van deze kosten worden wel door de verzekering vergoed, maar als bijvoorbeeld een familie-erfstuk wordt gestolen is dit onvervangbaar.

Geld besparen op verzekering

De installatie van een alarmsysteem voor je woning kan je maandelijks extra geld opleveren. Voor een woning die met een alarm beveiligd is gaat namelijk de kosten voor de inboedelverzekering omlaag. Dit kan maandelijks een besparing van wel 20% op de verzekeringskosten opleveren.

Je familie veilig houden

Het veilig houden van je familie is natuurlijk van onschatbare waarde. Toch zijn er kosten die vermeden kunnen worden wanneer met een alarmsysteem een woninginbraak voorkomen kan worden. Een woninginbraak is namelijk een zeer emotioneel zware ervaring en de psychologische schade die hierdoor opgelopen kan worden brengt kosten voor een psychische hulp met zich mee.

Een alarmsysteem kan meeverhuizen

Het is een vergissing als je denkt dat een alarmsysteem een investering is voor de woning waar je op dat moment woont en waar je na verhuizing niks meer aan hebt. Ten eerste verhoogd een alarmsysteem de waarde van een woning wanneer deze verkocht moet worden. Daarbij kan een draadloos alarmsysteem ook makkelijk met je meeverhuizen als je dit wilt. Wanneer de nieuwe bewoner niets extra’s wil betalen voor het overnemen van een alarmsysteem neem je hierdoor het systeem gewoon met je mee naar de volgende woning.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment