Klussen

Camerabewaking

posted by Mirthe 28 december 2016 0 comments

In onze huidige maatschappij maakt men steeds vaker gebruik van camerabewaking. Er kunnen hierbij beelden worden gemaakt die men op een later tijdstip kan bekijken als men dat nodig acht. Ontdek hier meer over het belang en de toepassingen van bewakingscamera’s in samenwerking met camerabewaking-info.nl.

Het doel van camerabewaking

Het belangrijkste doel is het voorkomen van criminaliteit. Bewakingscamera’s kunnen ook worden toegepast voor een toegangscontrole of als een alarmfunctie. Verder kan een camerabewaking worden toegepast voor het opsporen van criminaliteit. Zo kan men de dader gemakkelijker opsporen en de gebeurtenis vastleggen die er is bij het verrichten van bijvoorbeeld een inbraak.

Het kan extra worden gebruikt als bewijsmateriaal bij een rechtszaak. Ze worden ook gebruikt in banken, scholen, winkels, parkeerterreinen, stations en dergelijke. Op deze manier kan men beelden bekijken als erom gevraagd wordt. Camerabewaking kan men dus inzetten op veel verschillende plaatsen.

Camerabewaking als preventie

In de steden worden ze steeds vaker preventief opgesteld. Waar men vechtpartijen verwacht, in de binnenstad, … staan tegenwoordig camera’s. De daders kunnen met de beelden opgespoord worden.

De bewakingscamera’s worden ook steeds beter. Ze worden tegenwoordig uitgerust met microfoons en luidsprekers. Het zijn vooral de luidsprekers die preventief kunnen werken. Wanneer men in de centrale de beelden rechtstreeks bekijkt en men ziet dat er een mogelijkheid ontstaat voor een vechtpartij, dan kan men vanuit de centrale het publiek toespreken. Ze kunnen dus vechtpartijen registreren maar ook brekend glas detecteren. Het aantal incidenten zal daardoor zeer sterk verminderen.

camerabewaking

Welke regels zijn eraan verbonden?

Een eigenaar van een gebouw mag een camera plaatsen om zijn spullen te bewaken maar is wel verplicht dit kenbaar te maken. Hij moet aangeven dat het gebouw beschermd wordt door middel van camera’s. Er zijn in principe verder geen speciale regels in Nederland.

Volgens het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens moet het gebruik van de camera kenbaar zijn gemaakt. Het moet noodzakelijk, proportioneel en subsidiair zijn gebruikt.

Toezicht op de regelgeving is er niet. De eigenaar moet wel voldoen aan een aantal belangrijke voorwaarden. Hij moet zorgvuldig omgaan met de gemaakte beelden en ze moeten na een korte periode weer worden vernietigd.

Soorten bewakingcamera’s

Je kan gebruik maken van cameratoezicht en camerabewaking. Bij gebruik van cameratoezicht worden de beelden rechtstreeks in een controlekamer bekeken zoals de beelden van de verkeerspolitie die de drukte op de wegen controleren. Ook voor demonstraties kunnen dergelijke beelden goed van pas komen. Een camerabewaking zal worden gebruikt om spullen van een persoon te bewaken.

Camerasets zijn tegenwoordig op veel plaatsen verkijgbaar én zijn bovendien van een uitzonderlijke kwaliteit. Je kan HD- beveiligingscamera’s, analoge en IP-beveiligingscamera’s met de benodigdheden op veel plaatsen aanschaffen. Ook zijn er voldoende online winkels waar men dergelijke spullen kan kopen.

Het is wél van belang dat de beelden van een goede kwaliteit zijn. Daarvoor kunnen HD-kwaliteitscamera’s worden gekocht. De keuze uit de verschillende sets is erg groot. Ga niet over één nacht ijs en heb je niet voldoende kennis, laat je dan eerst goed voorlichten.

Wanneer je gebruik maakt van een camerabewaking zal je je een stuk veiliger voelen wanneer je van huis gaat of de deur van je bedrijf achter je sluit.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment