Klussen

Een bouwtechnische keuring uitvoeren

posted by Mirthe 15 oktober 2017 0 comments

Helemaal verliefd op dat huis met twee badkamers en vier slaapkamers en die mooie serre erbij? Laat dan wel een bouwtechnische keuring uitvoeren voordat je het koopcontract tekent, anders zit je straks misschien wel met de gebakken peren.

Bouwtechnische keuring uitvoeren

Een bouwtechnische keuring laat je uitvoeren door een bouwkundig ingenieur die verstand van zaken heeft. Deze let op alle punten van een huis die jij misschien wel zou missen. Maar je kunt natuurlijk ook zelf het huis een bouwtechnische keuring geven, of een familielid meenemen die er verstand van heeft. Je vader, broer of oom is niet zo verliefd op die woning als jij bent en zal er met een kritischer oog naar kijken. Maar kunnen zij ook inschatten hoeveel kosten er bijkomen en of die scheur in de muur kwaad kan of niet? Zelf een keuring uitvoeren is mogelijk, maar het is toch aan te raden om een professional in te schakelen.

Tips voor een bouwtechnische keuring

Je kunt dan misschien niet zelf die mooie woning keuren, maar er zijn wel een aantal tips die je mee kunt nemen als je iemand inhuurt om het voor je te doen. Vergelijk eerst een aantal offertes voordat je iemand in armen neemt. Makelaars bieden keuringen aan, maar er zijn ook onafhankelijke instanties die keuringen doen en die vaak vaste tarieven aanbieden. Als de keuring plaatsvindt: zorg dat je erbij bent! Zo kan de inspecteur mondeling toelichten wat er eventueel mis is met het huis en kun je al je vragen stellen. Daarnaast kun je wel een taxatie laten doen, maar dat is niet hetzelfde als een keuring. Een taxatie zegt alleen iets over de marktwaarde van het huis en niks over de bouwkundige staat. En zorg ervoor dat de inspecteur ook de kelder, kruipruimte en de zolder checkt.

Zeg ja tegen een bouwtechnische keuring

Of je nou iemand inhuurt of het toch liever zelf aanpakt, het is altijd verstandig om een bouwtechnische keuring te laten doen zodat je later niet voor verrassingen komt te staan. Er zijn meer huizen op de markt die jou kunnen bieden wat je zoekt én dan zonder gebreken.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment