Klussen

De verschillende werkzaamheden van een slotenmaker

posted by Mirthe 13 februari 2017 0 comments

Werkt één van de sloten op een toegangsdeur tot je woning niet meer naar behoren? Dat kan verschillende oorzaken hebben. Mogelijk is het slot geforceerd door een inbreker, maar het kan ook zo zijn dat de sleutel niet meer om kan draaien of dat de sleutel is afgebroken in het slot. Om je woning weer veilig af te kunnen sluiten, doe je er dan ook goed aan om dit probleem zo snel mogelijk te verhelpen. Hiervoor kun je een slotenmaker inschakelen. Maar voor welke werkzaamheden kun je een slotenmaker eigenlijk allemaal inschakelen?

Slot vervangen         
Een kapot slot moet vervangen worden en dat wil je waarschijnlijk zo spoedig mogelijk gedaan hebben. Indien je dit zelf niet kunt of er gewoonweg geen tijd voor hebt, kun je je sloten laten vervangen door een slotenmaker. Hij weet precies hoe hij jouw kapotte sloten kan vervangen. Door een slotenmaker in te schakelen, weet je zeker dat alles op de juiste manier bevestigd wordt en kun jij je woning weer veilig afsluiten.

Slot repareren
Veel mensen denk dat een niet-werkend slot direct vervangen moet worden, maar dat is vaak niet het geval. Een slot kan soms vrij simpel te repareren zijn. Is jouw sleutel afgebroken in het slot of werkt het slot niet meer zo goed als eerst? Schakel dan gewoon een slotenmaker in om het probleem te verhelpen. Hij kan in veel gevallen het slot nog repareren, waardoor jij niet direct een nieuw slot aan hoeft te schaffen.

Inbraakpreventie
Wil jij jouw woning nog beter beschermen tegen inbraak? Laat een slotenmaker dan eens een rondje door je woning maken. Op deze manier weet je welke sloten vervangen moeten worden om de kans op een inbraak te verkleinen. Verder kan een slotenmaker ook bijspringen in het geval van inbraakpreventie. Zo kan hij onder meer een camera of een bewegingssensor aansluiten om zo inbrekers weg te houden bij jouw woning.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment