Klussen

Tips bij het huren van gereedschap

posted by Mirthe 3 december 2019 0 comments

Iedereen zal in zijn leven wel eens in huis wat klussen. Voor een simpele klus heb je vaak het gereedschap wel in huis maar bij het opnieuw bestraten van je oprit heb je toch wat zwaarder geschut nodig. Natuurlijk wil je niet voor honderden euro’s een set aan stratenmakersspullen aanschaffen. Daarom is het huren van gereedschap een ideale oplossing. Wij hebben daarvoor een aantal tips op een rij gezet.

Let op de prijs en de kwaliteit

Belangrijk om te weten is of de prijsverhouding goed is. Op internet kan je kijken op de websites van andere aanbieders om zo een goede vergelijking te kunnen maken. Meestal verhuren aanbieders een of twee modellen van een apparaat. Daardoor is de prijs niet bij elke verhuurder hetzelfde. Naar aanleiding daarvan kan je een eigen keuze maken. Je kan voor wat duurder gaan maar voor een goede zekerheid, of wat goedkoper zijn met wat eventuele risico’s.

Neem genoeg onderdelen mee

Apparaten die je veel gebruikt tijdens het huren kunnen snel aan vervangende onderdelen toe zijn. Zorg er dan ook voor dat je genoeg vervangende onderdelen mee vraagt en nagaat of het noodzakelijk is. Hierbij kan je denken aan een vervangende ketting met bijbehorende kettinggeleiders, een zaagblad en een nieuwe boor. Het zou zonde zijn als je tijdens het klussen door een kapot onderdeel zou moeten stoppen.

Controleer de staat van het product

Check voordat je een product huur of het er representatief uitziet. Let op de onderdelen en of deze goed zijn onderhouden. Wat beschadigingen zijn normaal aan een product wat geregeld wordt verhuurt, maar let wel op. Zo kan je de sprockets, ook wel tandwielen, de moeren en de veren controleren. Laat vooraf dan ook de schade vaststellen door de verhuurder en maak desnoods foto’s om vervelende verrassingen na de verhuur te voorkomen.

 

Kijk ook hier eens

Leave a Comment